Politie Zuid-Holland-Zuid

11/01 Weekend Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

12-01-2004 - Persberichten District II

BEROVING
PAPENDRECHT- Op de Ketelweg is een 22 jarige vrouw uit Rotterdam van haar spullen beroofd. De vrouw stond rond 16.15 uur bij een bushalte te wachten toen er ineens een man uit de bosjes kwam die met geweld de stoffen schoudertas van haar schouder trok. De tas viel op de grond zodat er een zwarte map met 15 cds uitviel. De man pakte de map en rende weg. Het signalement van de man luidt als volgt;
· Zuid-Europees uiterlijk

· 1.80- 1.90 m lang

· 30-40 jaar

· bol gezicht

· grote neus

· ongeschoren gezicht

· fors postuur

· dunne benen

· zwarte muts

· zwarte kleding
Wanneer getuigen meer weten over deze zaak kunne zij contact opnemen met de Politie Zuid-Holland Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

TE VEEL GEDRONKEN
LEERDAM- Op het Dr. C. Voogdplein is op 9 januari in de avond een 37-jarige man uit Leerdam aangehouden. De man kreeg een rijverbod van 3 uren; hij was naar een verjaardagsfeestje geweest.

S-GRAVENDEEL- Op de havenstraat is op 10 januari omstreeks 01.30 uur een 22-jarige man uit S-Gravendeel aangehouden. De man kreeg een boete van 390 euro en een rijverbod van 4 uren. Hij kwam van een feestje.

GORINCHEM- Op 10 januari omstreeks 18.00 uur is op de Bataafsekade een 45-jarige man uit Gorinchem aangehouden omdat hij te veel gedronken had. De man kreeg een rijverbod van 7 uren. Hij kwam uit de kantine van een sportclub.

Op de Banneweg is een 30-jarige man aangehouden omdat hij te veel gedronken had. De man kreeg een rijverbod van een uur. Hij kwam ook uit de kantine van de sportclub.

Op de Westerstraat is op 11 januari omstreeks 05.30 uur een 23-jarige man uit Gorinchem aangehouden. De man was gaan stappen in Eindhoven. Hij kreeg een rijverbod van een uur.

SLIEDRECHT- Op 10 januari omstreeks 20.30 uur is op de Craijensteijn een 45-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden omdat hij te veel gedronken had. De man kreeg een rijverbod van 4 uren.

LEERDAM- Op 11 januari omstreeks 01.30 uur is op de Drossaardlaan een 23-jarige man uit Leerdam aangehouden omdat hij te veel gedronken had. De man kreeg een rijverbod van een uur.

TROTTOIRTEGELS
PAPENDRECHT- Een 41-jarige vrouw hoorde op 10 januari omstreeks 00.30 uur een doffe knal bij haar woning. De vrouw liep naar het balkon en zag twee mannen voor een winkelpand staan. De mannen gooiden met stukken trottoirtegel naar de winkel van de vrouw en een andere winkel, waarbij van de andere winkel een luifel en een ruit van het bovengelegen pand werd vernield. Toen de vrouw er iets van zei werd er met stukken tegel in haar richting gegooid. De stukken kwamen overal terecht. Een van de twee gooiende mannen is inmiddels aangehouden. Hij is 22 jaar en komt uit Papendrecht. De politie onderzoekt deze zaak.

PAARD AANGEREDEN
GIESSENBURG- Op de Dwarsweg met de N216 is op 9 januari omstreeks 14.15 uur een loslopend paard aangereden. Het paard rende ineens vanuit de wei de weg op zodat een 22-jarige bestuurder van een vrachtwagen de aanrijding niet kon voorkomen. Het paard is met verwondingen aan het achterwerk meegenomen door de eigenaar. Het dier heeft van de dierenarts een spuitje gekregen.

INGEBROKEN IN KERK
SLIEDRECHT- In de Elimkerk is van 9 op 10 januari ingebroken. Onbekenden kwamen binnen door het inslaan van een ruit en doorzochten het hele pand. Van buit lijkt geen sprake. De Technische recherche stelt een onderzoek in.

PARKEERPROBLEEM
GORINCHEM-In de omgeving van het Piazza heeft de politie gecontroleerd op het verkeerd parkeren. In totaal stond 31 autos verkeerd geparkeerd, de eigenaren hebben een bekeuring gekregen. De politie krijgt veel klachten over het parkeergedrag.

Op de Grote Markt heeft de politie op 11 januari van 10.30 tot ongeveer 12.00 uur gecontroleerd op verkeerd parkeren. In totaal stonden 68 autos verkeerd geparkeerd op trottoirs en andere vreemde plekken. De politie reageert met deze actie op klachten.

BELEDIGING
SLIEDRECHT- In de Kerkbuurt is op 11 januari omstreeks 02.20 uur een 26-jarige man uit Nieuw Lekkerland aangehouden. Agenten wilden een bekeuring uitschrijven omdat hij op de openbare weg alcohol nuttigde. Daar was hij het niet mee eens en begon de agenten uit te schelden. Hij kreeg een transactie aangeboden van 220 euro ter zake belediging van een ambtenaar in functie. Dit werd direct door de verdachte betaald.