Politie Zuid-Holland-Zuid

11/01 Weekend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

12-01-2004 - Persberichten District I

PINPAS VERDWENEN
DORDRECHT- Een 55-jarige vrouw uit Dordrecht pinde op 9 januari omstreeks 18.00 uur bij een pinautomaat aan de Johan de Wittstraat. Links van haar stonden twee mannen. Nadat ze haar saldo had bekeken liepen de twee mannen op haar af. Een van de mannen vroeg of ze geld kon wisselen. De vrouw zei dat ze dat niet kon maar de twee mannen bleven aandringen. Toen de mannen uiteindelijk wegliepen zag de vrouw dat haar pinpas was verdwenen. De pas werd direct geblokkeerd.

De signalementen van de mannen luiden als volgt; Verdachte 1

· Zuid-Europees uiterlijk

· Licht getint

· Tussen 25-30 jaar

· Ongeveer 1.65 m. lang

· Tenger postuur

· Kort zwart haar

· Smal gezicht met scherpe lijnen

· Grote neus

· Spijkerkleding

· Blauwe muts

Verdachte 2

· Zuid-Europees uiterlijk

· Licht getint

· Tussen 25-30 jaar

· Ongeveer 1.65 m. lang

· Gezet postuur

· Bol gezicht

· Kort zwart haar
Wanneer getuigen weten wie deze mannen zijn kunnen zij contact opnemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).

VERLICHTINGSCONTROLE
DORDRECHT- Op verschillende locaties in Dordrecht heeft de politie op 9 januari in de avond gecontroleerd op fietsverlichting. In totaal werden 16 bekeuringen uitgeschreven.

TE VEEL GEDRONKEN
DORDRECHT- Op de A16 is op 9 januari omstreeks 22.30 uur een 35-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 13 uren omdat hij veel te veel gedronken had. 1015 ipv 220 wat maximaal is toegestaan.

DORDRECHT- Op de Mariastraat is op 10 januari omstreeks 02.00 uur een 22-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man had, naast het feit dat hij te veel gedronken had, 130 XTC-pillen en een busje traangas in zijn dashboardkastje.

DORDRECHT- Op de Assumburg is op 10 januari omstreeks 04,00 uur een 46-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur! De man was zeer recalcitrant, had blijkbaar nog weinig controle over zijn lichaam en deed zijn behoefte in zijn broek. De man was op bezoek geweest bij kennissen

HENDRIK-IDO-AMBACHT

· Op de Reeweg is op 10 januari omstreeks 01.15 uur een 50-jarige man uit Ambacht aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 5 uren.
· Op de Zuidwende is op 10 januari een 44-jarige man uit Ambacht aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van een uur. Hij kwam uit de kantine van de sporthal.

· Op de Zuidwende is op 10 januari een 41-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij kreeg een dagvaarding omdat hij eerder met alcohol in het verkeer is betrapt. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 2 uren.
· Op de Zuidwende is op 10 januari een 48-jarige man uit Ambacht aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod van 5 uren.

· Op de Nijverheidsweg is op 10 januari een 34-jarige man aangehouden omdat hij te veel gedronken had. De man kreeg een rijverbod van 1 uur.


· Op de Nijverheidsweg is een 35-jarige bromfietser aangehouden omdat hij te veel gedronken had. De man kreeg een rijverbod van 3 uren.
· Op de Krommeweg is op 11 januari een 36-jarige man uit Ambacht aangehouden omdat hij te veel gedronken had, De man kreeg een rijverbod van 1 uur.

· Op de Krommeweg is op 11 januari een 18-jarige snorfietser uit Zwijndrecht aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Hij kreeg een ijverbod van 5 uren.

ZWIJNDRECHT- Op de Stationsweg is op 11 januari omstreeks 02.00 uur een 47-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden omdat hij te veel gedronken had. De man kreeg een rijverbod van 2 uren.

DORDRECHT- Op de Singel is op 11 januari omstreeks 02.15 uur een 18-jarige bromfietser aangehouden omdat hij te veel gedronken had. De man kreeg een rijverbod van 4 uren.

VECHTPARTIJ
DORDRECHT- Op 10 januari omstreeks 02.30 uur vond in een uitgaansgelegenheid aan de Voorstraat een vechtpartij plaats Toen de politiemensen ter plaatse kwamen zagen zij een 38-jarige man uit Rotterdam op straat liggen. Naast hem stonden een aantal geëmotioneerde personen. De man is met een hoofdwond en een ribfractuur naar het ziekenhuis vervoerd. Hij is daar in de loop van zaterdagmiddag ontslagen. Door getuigen is een knal gehoord. Getuigen worden gehoord. De politie onderzoekt deze zaak. Wanneer getuigen meer weten over deze vechtpartij kunnen zij zich melden bij de Politie Zuid-Holland-Zuid via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

LUIDRUCHTIGE JEUGD
DORDRECHT- Op de Visstraat zijn op 10 januari omstreek 04.30 uur 3 luidruchtige mannen aangehouden. Eerder die avond begonnen de mannen al tegen de politie te roepen en werden ze door portiers van een uitgaansgelegenheid aan de Tolburg naar binnen gehaald. Later die avond zag de politie een 22-jarige man uit Dordrecht tegen een pilaar van een winkel plassen. Toen de politie hem vertelde dat hij een proces verbaal kreeg begon een andere 20- jarige man uit Dordrecht zich ermee te bemoeien. Toen hij tot drie maal toe werd gevorderd en steeds niet wilde luisteren, werd hij aangehouden. Hij verzette zich bij zijn aanhouding. Toen de wildplasser en zijn 19-jarige broer zich met de aanhouding bemoeiden zijn zij beiden ook aangehouden.

SNELKRAAK
ZWIJNDRECHT- Bij een winkel aan de Kort Ambachtlaan is op 10 januari omstreeks 05.30 uur een ramkraak gepleegd. Met een auto reden onbekenden door de rolluiken en wisten zij diverse pakjes sigaretten en de kassa mee te nemen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in. De auto waarmee de ramkraak was gepleegd is gestolen. De eigenaar van de winkel doet aangifte.

FIETSENDIEF AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Op de Spuiweg is een 15-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden omdat hij op een gloednieuwe fiets reed waarvan het slot was doorgezaagd. Toen de jongen de politie zag probeerde hij snel weg te rijden. Dat maakte de knul nog meer verdacht.

PARKEREN
DORDRECHT- In Stadspolders zal de Politie Zuid-Holland-Zuid meer controleren op het verkeerd parkeren van voertuigen. Veel bewoners van de wijk hebben geklaagde over de grote hoeveelheid autos die verkeerd geparkeerd staan terwijl er voldoende parkeergelegenheid is. In drie uurtjes kon de politie op 8 januari 29 bekeuringen uitschrijven. De politie gaat door tot het probleem is opgelost.

BELEDIGING
DORDRECHT- Op het Stationsplein is een 18 jarige man uit Zwijndrecht aangehouden wegens grove belediging. Zij provoceerden agenten van de Spoorwegpolitie die de Politie Zuid-Holland-Zuid inseinden. De jongen verklaarde tegenover de politie dat hij spijt had van zijn daad.

DORDRECHT- Op de Elfhuizen is op 11 januari omstreeks 04.15 uur een 28-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden omdat hij politiemensen beledigde.

INGEBROKEN?
ZWIJNDRECHT- Een alerte getuige belde op zondag 11 januari omstreeks
01.45 uur naar de meldkamer met de melding dat er een inbraak plaats zou vinden aan de Grote Beerstraat. Een persoon met een ladder was een woning ingeklommen. De politie zag inderdaad een ladder tegen de gevel staan en dat er een ruit van de deur van het balkon was ingeslagen. De politie scheen met zaklampen naar binnen en op het balkon verscheen de verdachte, een 31-jarige man zonder vast woon of verblijfplaats. . De man gaf aan in de woning te wonen met zijn vriendin. De politie vroeg de man om een identificatiebewijs en een bewijs dat hij op het adres zou wonen. Dat laatste kon de man de politie niet tonen. Later bleek dat de man daar niet meer woonde door problemen in de relationele sfeer. De man is aangehouden wegens diefstal van de ladder, inbraak in de woning en vernieling van de ruit. Omdat hij door het doorslaan van de balkonruit verwondingen had opgelopen werd een ggd-arts ingeschakeld door de politie.

GEWELD
DORDRECHT- Op 11 januari omstreeks 03.45 uur kwam bij de meldkamer de melding binnen dat er een vechtpartij gaande was in een woning aan de Talmaweg. Daar aangekomen bleek een ex-geliefde van de bewoonster van de woning het niet eens te zijn met haar nieuwe relatie. Gewapend met honkbalknuppel en een grote mag-lite bracht hij samen met een vriend vernielingen aan in de woning en bedreigden de man en de vrouw die in de woning aanwezig waren. De twee verdachten, beiden 24 jaar uit Dordrecht en Sliedrecht zijn aangehouden. De man uit Sliedrecht wilde geen afstand doen van de knuppel en van de mag-lite zodat de politie ze in beslag moest nemen.

RUIT VERNIELD
ZWIJNDRECHT- Bij een Brilmodezaak aan de Oudeland is op 11 januari omstreeks 05.15 uur een ruit vernield. Onbekenden gooiden de ruit in met een baksteen. Het is nog niet duidelijk of er brillen zijn weggenomen uit de brillenzaak. De eigenaar van de brillenzaak doet deze week aangifte.

INGEBROKEN
DORDRECHT- Bij een toko aan het Van Oldebarneveltplein is tussen 10 en 11 januari ingebroken. Onbekenden vernielden een rolluik en sloegen een ruit in. De geldlade werd uit de kassa meegenomen. Daar zat ongeveer 200 Euro in.

VERNIELER AANGEHOUDEN
DORDRECHT-Tijdens surveillance van de Politie Zuid-Holland-Zuid op 11 januari omstreeks 04.25 uur werd de politie aangesproken door een getuigen. Hij vertelde dat hij zojuist zag dat een man op het Stationsplein een fiets aan het vernielen was. De 17-jarige man die erg veel gedronken had is aangehouden. De vernielde fiets is eveneens door de politie meegenomen.