3 e persbericht van maandag 12 januari 2004

Eindhoven 12-01-2004 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte van auto-inbraak aangehouden

In een woning aan de Drebbelstraat is maandag rond 9.25 uur een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een bestelbus op woensdagavond 24 december 2003. De auto werd toen opengebroken en er werden diverse gereedschappen, waaronder een zaagtafel, een compressor, twee boormachines en een decoupeerzaag, weggenomen. De verdachte is voor verder onderzoek de cel in gegaan.

Eindhoven: Meisje lastig gevallen

Op de Eerste Lieven de Keylaan is zondagavond tussen 21.00 en 21.30 uur een 20-jarig meisje uit Veldhoven lastig gevallen door twee jongens op een bromfiets. Het meisje fietste over de eerdergenoemde straat toen plotseling een bromfietser naast haar kwam rijden die haar betastte. Ook voelde ze opeens aan de andere kant iemand aan haar jas trekken. Deze persoon reed eveneens op een bromfiets. Beide jongens betastten het meisje. Toen het meisje plotseling stopte zijn de daders doorgereden.

Eindhoven: Verdachten aangehouden voor inbraken in autos

Op de Aalsterweg zijn maandag rond 11.10 uur een 20-jarige Eindhovenaar en een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Zij werden betrapt bij het inbreken in twee autos die geparkeerd stonden aan de Aalsterweg. Uit beide autos werd een autoradio weggenomen. Tijdens de aanhouding viel een autoradio uit de jas van de Eindhovenaar. In de auto van de 31-jarige man werden een autoradio en inbrekerswerktuig aangetroffen. Beiden zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Helmond: Verdachte van woninginbraak meldt zich bij politie

Op het politiebureau aan de Mierloseweg is maandag rond 13.50 uur een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij zou tussen zaterdagavond 19.30 uur en maandagochtend 11.30 uur ingebroken hebben in een woning aan de Mierloseweg. De raam aan de achterkant van de woning werd vernield om binnen te komen. Uit de woning werden sieraden weggenomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Aanhouding na brandstichting

Op het politiebureau aan de Deltaweg is maandagochtend rond 9.10 uur een 45-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij zou zaterdagavond brand gesticht hebben in een auto die op het terrein van een bedrijf aan de Deurneseweg geparkeerd stond. De eigenaar van de auto, die op dat moment aan het werk was, kon de brand zelf blussen. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Helmond: Aanhouding na verduistering scooter

In een woning aan de Willem de Zwijgerweg in Best is maandag rond 7.45 uur een 29-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het verduisteren van een scooter van een 16-jarige jongen uit Helmond op 7 november van het vorig jaar. Het slachtoffer had de scooter even uitgeleend aan de verdachte, maar deze kwam niet meer terug met het voertuig. De aangehouden man is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Helmond: Mishandeling

In een horecagelegenheid aan de Havenweg is zondagochtend rond 00.30 uur een 30-jarige man uit Helmond zonder aanleiding mishandeld. De man werd plotseling met een glas in zijn gezicht geslagen. Hierdoor liep hij verwondingen aan zijn oor en gezicht op. Het slachtoffer heeft niet gezien door wie hij is mishandeld. De man is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. Zijn oor werd gehecht.

Veldhoven: Verdachten van fietsdiefstal aangehouden

In zijn woning in Veldhoven is maandag rond 12.45 uur een 30-jarige man aangehouden. Tevens werd in de woning nog een tweede verdachte, een man van 30 zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden. Beiden zouden eerder die dag vanaf het Ligt een fiets hebben weggenomen. Oplettende getuigen zagen twee verdachte personen op een bromfiets rijden. De duopassagier had een fiets op zijn schouder. In de woning werd de gestolen fiets aangetroffen. In de berging van de woning werden nog een bromfiets en twee fietsen aangetroffen. De drie fietsen en de bromfiets zijn voor onderzoek meegegaan naar het politiebureau. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

Veldhoven: Verlichtingscontrole

Op de Julianastraat is maandag tussen 17.30 en 18.00 uur een verlichtingscontrole gehouden. In totaal werden zeven bekeuringen uitgeschreven voor het niet in orde hebben van de verlichting van de fiets.