2e persbericht van maandag 12 januari 2004

Eindhoven 12-01-2004 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Fietsers bekeurd

De politie heeft maandagmorgen elf fietsers bekeurd die de verlichting van hun fiets niet in orde hadden. De politie controleerde op de Noord Brabantlaan.

Heeze: Inbraak in kantoor

Het afgelopen weekend is ingebroken in een kantoor aan de Burgemeester Coxlaan. Met een steen hadden de inbrekers een ruit ingegooid. Er zijn twee TFT-schermen en een digitale camera gestolen.

Eersel: Eenzijdig ongeval onder invloed

Een 24-jarige automobilist is maandagmorgen om 10.40 uur op de A67 aangehouden. De man was kort ervoor de macht over het stuur kwijtgeraakt en tegen de vangrail gereden. Bij controle bleek dat hij gedronken had. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 0.80 promille aan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.

Eindhoven: Beroving

In een brandgang achter de Moreelselaan is vanmorgen tussen 11.00 uur en 11.30 uur een 45-jarige Eindhovenaar beroofd. De man liep daar toen er plotseling een bromfiets met daarop twee jongens langs hem reed, die een plastic tas uit zijn hand rukte en er mee wegreed. In de tas bevond zich de dagopbrengst van de milieustraat van ruim 2000 euro.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole vanmorgen op de Aalsterweg zijn 4 automobilisten en 1 fietser bekeurd voor het negeren van het rode licht.

Nuenen: Snelheidscontrole

Maandagmiddag van 14.30 uur tot 15.30 uur is er op de Geldropsedijk een snelheidscontrole gehouden. 22 bestuurder kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Eindhoven: Chauffeur van GSM en portemonnaie beroofd

Op het Stationsplein is vanmorgen tussen 06.30 uur en 06.45 uur een 42-jarige Eindhovense vrachtwagen chauffeur van zijn portemonnaie en zijn GSM beroofd. De man was daar bezig met enige werkzaamheden en werd plotseling van achteren vastgepakt. Tijdens een korte worsteling vielen het slachtoffer en zijn aanvaller op de grond waarbij hij de aanvaller kon wegduwen. Toen het slachtoffer naar zijn auto keek zag hij daarin het licht branden. Zijn aanvaller rende weg en toen de man in de cabine keek zag hij dat zijn GSM en zijn portemonnaie met ongeveer 400 euro was weggenomen.