Gemeente Amsterdam

De Amsterdamse Belastinggids 2004 is uit!
12 januari 2004 - Johanneke Helmers
In deze gids treft u behalve tarieven ook meer gedetailleerde informatie aan over de gecombineerde aanslag en de verschillende belastingen voor particulieren en ondernemers in 2004.

Belastinggids

Heeft u een "nee/nee-sticker" op uw brievenbus maar u wilt de Amsterdamse Belastinggids toch ontvangen, neem dan contact op met de Dienst Belastingen, telefoon: 652 48 38 of stuur een e-mail naar: klantenservice@gba.amsterdam.nl

Nieuw in 2004: de gecombineerde aanslag

In 2003 ontving een groep belastingplichtigen al een gecombineerde aanslag. Maar vanaf 2004 ontvangt echt iedere Amsterdamse belastingplichtige elk jaar een gecombineerd aanslagbiljet van de Dienst Belastingen. Het gecombineerde aanslagbiljet geeft u in een keer een zo volledig mogelijk overzicht van vrijwel alle lokale belastingen en waterschapsheffingen voor uw (on)roerende zaak of zaken. Het biljet vermeldt tevens de hoogte en de opbouw van het door u te betalen bedrag. Dit bedrag kunt u in plaats van de twee gebruikelijke termijnen ook in acht termijnen betalen, mits u kiest voor automatische incasso.

Op het gecombineerde aanslagbiljet worden maximaal 6 belastingen vermeld. Afhankelijk van uw omstandigheden kunnen het er ook minder zijn.

De 6 belastingen zijn:

* Onroerende Zaakbelastingen

* Roerende Ruimtenbelastingen

* Rioolrecht

* Afvalstoffenheffing* (bij bedrijfsvuil: Reinigingsrecht)
* Verontreinigingsheffing*

* Ingezetenenomslag


* Deze heffing staat vanaf 2004 niet meer op uw energienota vermeld!

Meer over de gecombineerde aanslag en de automatische incasso www.gemeentebelastingen.amsterdam.nl of telefoon 652 48 38.

© Gemeente Amsterdam