12/1 Den B osch

's-Hertogenbosch 12-01-2004 - .

AUTO-INBREKER AANGEHOUDEN
S-HERTOGENBOSCH In de nacht van zondag op maandag is een 37-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden op verdenking van auto-inbraak. Na melding van een diefstal in een busje aan de Marienburg in s-Hertogenbosch, kon de man met behulp van een signalement aangehouden worden op de Sint Janssingel. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

FIETSENDIEF OP HETERDAAD BETRAPT
S-HERTOGENBOSCH Zondagavond heeft de politie op de Vughterstraat in s-Hertogenbosch op heterdaad een fietsendief betrapt. De 39-jarige verdachte uit Westerhoven droeg een afgesloten herenfiets, die hij eerder bij een horecagelegenheid aan de Vughterstraat had weggenomen. De man is aangehouden voor verder onderzoek. De fiets is teruggegeven aan de eigenaar.

TE VEEL GEDRONKEN
DRUNEN Zondagavond is op de Grotestraat in Drunen een 45-jarige vrouw uit Drunen aangehouden voor rijden onder invloed. Uit een blaastest bleek dat ze veel te veel had gedronken. Haar rijbewijs is ingevorderd en ze kreeg een rijverbod van 9 uur.

ROSMALEN Diezelfde avond is een 40-jarige man uit Rosmalen betrapt op het rijden onder invloed. Ook hij had veel te veel gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 9 uur.

DRUNEN Op de toerit van de A59 bij Drunen belandde een 48-jarige man uit Waalwijk met zijn auto in de sloot. De man verklaarde dat de achterzijde van zijn auto in een bocht weggleed. Hij probeerde de auto nog te corrigeren. Een passant heeft de man geholpen uit zijn auto te komen. De man raakte, op enkele schrammen en bulten na, niet gewond bij het ongeluk. Uit een blaastest van de politie bleek dat de man te veel had gedronken. De man is met een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur heengezonden.

FIETSER AANGEREDEN DOOR VRACHTWAGEN
ROSMALEN Maandagochtend is een 16-jarig meisje op haar fiets aangereden op de kruising Hoff van Hollantlaan / Deken van Roestellaan in Rosmalen door een vrachtwagen. Hierbij kneusde het meisje haar linkerbeen. Volgens getuigen stond de vrachtwagen te wachten op de kruising. Het meisje stond rechts van de vrachtwagen te wachten. Toen de vrachtwagen rechtsaf sloeg, merkte hij de fietser niet op, waardoor hij haar raakte. Volgens getuigen heeft de vrachtwagenchauffeur hiervan niets gemerkt en is doorgereden. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de bestuurder van de vrachtwagen. Het meisje is naar het ziekenhuis gebracht.

ZAKKENROLLER
S-HERTOGENBOSCH maandagmiddag is een 41-jarige man uit s-Hertogenbosch op het Stationsplein in s-Hertogenbosch berooft van zijn GSM en portemonnee. De man gaf aan twee onbekende jongens een Euro, terwijl ondertussen zijn spullen uit zijn jaszak werden gehaald. De onbekende daders zijn ontkomen.

VALSE AANGIFTE
s-Hertogenbosch Na onderzoek van politie bleek dat een 18-jarige inwoner van s-Hertogenbosch valse aangifte had gedaan. De jongen had op 28 juni 2003 aangifte gedaan van diefstal van zijn GSM. Volgens zijn verklaring namen twee onbekende mannen zijn telefoon uit zijn handen toen hij op 27 juni op de Stationsweg in s-Hertogenbosch stond te bellen. Na onderzoek van de politie en na verhoor van de jongen, bleek het om valse aangifte te gaan. De jongen verklaarde dat hij een nieuwe telefoon wilde hebben. De jongen moet de gemaakte kosten door politie en justitie vergoeden.