Ingezonden persbericht

Vakbeurs ARBO jaarlijks in Amsterdam RAI

COMBINATIE ARBO EN PERSONEEL EN ORGANISATIE KRIJGT VERVOLG IN 2004

Van 13 tot en met 15 januari 2004 staat Amsterdam RAI weer in het teken van human resources en arbeidsomstandigheden. De gecombineerde vakbeurzen ARBO en Personeel en Organisatie bieden de bezoeker ook dit jaar weer een compleet overzicht van producten en diensten en de nieuwste ontwikkelingen en trends. Daarnaast kennen beide evenementen een uitgebreid programma van seminars, workshops, bedrijfspresentaties en demonstraties.

Omdat P&O- en arbo-specialisten in steeds meer bedrijven werken aan een geïntegreerd arbo-beleid heeft beursorganisator Amsterdam RAI opnieuw gekozen voor een krachten-bundeling van de vakbeurzen ARBO en Personeel en Organisatie. Junior Product Manager Sarah Westdijk van Amsterdam RAI: "De combinatie van beide beurzen is alweer enkele jaren een onbetwiste succesformule: de samenwerking maakt een enorme verbreding van het aanbod mogelijk. In 2003 is het aantal bezoekers dat voor beide evenementen kwam verdubbeld ten opzichte van 2001 toen beide beurzen voor het eerst gelijktijdig plaatsvonden. Bovendien staat een gezamenlijke hal volledig in het teken van arbo-dienstverlening, reïntegratie en verzuimpreventie. Ook exposanten blijken tevreden met deze opzet. Met het aantal inschrijvingen voor de aankomende editie liggen we prima op koers."

Trefpunt

Personeel en Organisatie, het toonaangevende evenement voor iedere professional in de HR-branche, wordt voor de vijfde keer in samenwerking met Kluwer georganiseerd. De bezoeker vindt op deze beurs uitgebreide informatie over onder meer bedrijfsopleidingen, consultancy en algemeen management. Ook kan men zich op de hoogte laten brengen van de laatste stand van zaken op het gebied van personeelsinformatiesystemen, werving & selectie, arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden.

Sarah Westdijk: "De vakbeurs Personeel en Organisatie is niet alleen een ideale ontmoetingsplek, het is ook een uitstekend trefpunt voor kennisuitwisseling over actuele HR-vraagstukken. Hierbij sluit het congresprogramma uiteraard zorgvuldig aan op het expositieaanbod."

ARBO: jaarlijks vakevenement

De formule van ARBO is gewijzigd. Het vakevenement wordt voortaan jaarlijks georganiseerd in plaats van tweejaarlijks. Uit onderzoek onder bezoekers van ARBO 2003 blijkt dat door de vele veranderingen in de branche grote behoefte is om elkaar jaarlijks te ontmoeten. Westdijk: "De aandacht voor veiligheid wordt groter. De wetgeving omtrent veiligheid op de werkplek is aangescherpt en er is sprake van toenemende eigen verantwoordelijkheid van werkgevers op het gebied van arbeidsomstandigheden. Ook groeit de aandacht voor reïntegratie, preventieve arbo-zorg en maatregelen ter voorkoming van ziekteverzuim. De keuze voor deze nieuwe opzet was daarom snel gemaakt."

ARBO 2004 wordt georganiseerd in samenwerking met gerenommeerde partijen uit de branche. Zo wordt gebruik gemaakt van de expertise van TNO Arbeid, de AVAG en de NVVK, Modint en VIFKANTEC.

Meer informatie over ARBO 2004 en Personeel en Organisatie 2004, inclusief een voor-lopige deelnemerslijst, is te vinden op www.arbo-rai.nl en www.personeel-organisatie.org.

Voor het aanvragen van de brochure en deelnemingsvoorwaarden kunt u contact opnemen met het projectteam van ARBO en Personeel en Organisatie, Sarah Westdijk, Amsterdam RAI, telefoon 020 549 12 12; e-mail s.westdijk@rai.nl.

Amsterdam, 4 juli 2003

Noot voor de redactie /