Provincie Overijssel

'Buiten bouwen' centraal op debatavonden van VROM-raad

Bouwen in het buitengebied lijkt uit de taboesfeer te kruipen maar het blijft een hot item in de ruimtelijke ordeningsdiscussie in Nederland. De VROM-raad wil een bijdrage leveren aan dit debat. Ter voorbereiding van een advies van de raad aan de minister organiseert zij onder de titel Buiten Bouwen vijf debatavonden door heel Nederland en een afsluitende tentoonstelling.

Tijdens deze avonden legt de VROM-raad het oor te luister bij bestuurders, ontwerpers, initiatiefnemers, landschapsbeschermers et cetera. Aan de hand van cases wordt gesproken over zaken als: wel of niet doen, wat levert Buiten Bouwen op, waar wel en waar niet, welke aanpak past het beste.

Tentoonstelling

Na de debatten is er eind mei/begin juni een slotmanifestatie waar de ervaringen en informatie uit de regio's aan minister Dekker worden aangeboden in een raadsadvies en gepresenteerd in een tentoonstelling.

dinsdag 13 januari Het Ruime Noorden

dinsdag 20 januari Zeelands Roem

dinsdag 27 januari Het Wilde Oosten

dinsdag 03 februari Het Zuidelijke Zand

dinsdag 10 februari Het Landschap en de Metropool

De avond over Het Wilde Oosten vindt plaats in Huis de Voorst in Eefde. Het zal hier gaan over hoe ontwikkeling van nieuwe landgoederen een bijdrage kan leveren aan het versterken van de kwaliteiten van het landschap. Welke bijdrage kan verwacht worden van het wonen in bestaande boerderijen?

Op de site van de VROM-raad kunt u zich aanmelden voor de avonden en lezen over de achtergrond van Buiten Bouwen. Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl © 2003 Provincie Overijssel