PERSBERICHT - 2003-12-19

Uitnodiging perslunch Kroatië Vakantiebeurs 2004

Kroatië is hot. Met een toename van 22 procent tot ruim 176.000 bezoekers (t/m oktober) heeft Nederland een indrukwekkende bijdrage geleverd aan de groei in het aantal toeristen naar dit Mediterrane land. Het is voor Kroatië daarmee één van de snelst groeiende markten.

Maar ook binnen de Nederlandse reismarkt is Kroatië één van de best presterende bestemmingen. Vanwege de toegenomen belangstelling hebben ook veel touroperators hun Kroatië programma voor 2004 verder uitgebreid, zodat ook de verwachtingen voor komend jaar weer hooggespannen zijn.

Het Kroatisch Nationaal Verkeersbureau heeft de ambitieuze doelstelling om in 2005 het toerisme terug te brengen op het niveau van 1990, het laatste jaar van voor de oorlog. Niko Bulic, directeur van het Kroatisch Nationaal Verkeersbureau te Zagreb, zal tijdens een persbijeenkomst op de vakdag van de vakantiebeurs dieper ingaan op de maatregelen die worden genomen om deze doelstelling te bereiken.

Graag bieden wij de gelegenheid om u ook letterlijk van het Mediterrane leven te laten proeven en daarom combineren wij deze persbijeenkomst met een Kroatisch getinte lunch. U bent van harte uitgenodigd op:

- dinsdag 13 januari om 12.00 uur in Congreszaal Juliana 2 in hal 5.

Tevens zullen wij de heer Zdeslav Perkovic aan u voorstellen. De heer Perkovic is de nieuwe directeur van het Kroatisch Verkeersbureau in Nederland dat in de loop van 2004 heropend zal worden. Het verkeersbureau en PR- en marketingbureau BrouwerBetist zullen nauw blijven samenwerken.