PERSBERICHT - 2004-01-08

Zuid-Afrika prominent op Vakantiebeurs 2004

Van 13 tot en met 18 januari zal Zuid-Afrika wederom met een kleurrijke stand aanwezig zijn op de grootste vakantiebeurs van Nederland. Het is de 34ste editie van deze beurs. Naar verwachting zullen meer dan 170.000 mensen dit evenement in de Jaarbeurs in Utrecht bezoeken.

Het Zuid-Afrikaans Verkeersbureau zal samen met South African Airways en diverse touroperators het publiek voorzien van informatie. Op dinsdag 13 januari is de speciale vakdag waar journalisten, touroperators, reisbureaus en vele anderen aanwezig zullen zijn. Deze eerste dag zal, net als voorgaande jaren, weer een groot succes worden.

De overige dagen zal de Vakantiebeurs geopend zijn voor het grote publiek. In de stand zullen zowel Nederlandse als Zuid-Afrikaanse touroperators aanwezig zijn om de mensen van een goed advies te voorzien. In het Wereld Wijd Weg Theater zullen elke dag reisverhalen uit Zuid-Afrika voorgedragen worden en kan men tevens een schitterende film over het land bekijken.

Bij ons in de stand kan men uitgebreid informatie krijgen over allerhande zaken die van belang zijn voor een bezoek aan Zuid-Afrika. Het land heeft ongekende mogelijkheden het hele jaar door, welke niet met een enkel bezoek ontdekt kunnen worden. Veel mensen gaan daarom ook terug naar Zuid-Afrika om de diversiteit van het land in cultuur, natuur en wildlife te ontdekken. De stand biedt touroperators en belangstellenden de gelegenheid ervaringen uit te wisselen , aldus Menno Heldoorn van South African Tourism in Amsterdam.