Gemeente Gouda


datum: 7 januari 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Jan-Willem Croonen
telefoon: 5888564

tielrooij voorzitter werkgroep waterbeheer westergouwe

Het college van burgemeester en wethouders heeft tijdens zijn vergadering van 6 januari besloten om de heer F. Tielrooij voor te dragen als voorzitter van de werkgroep die zich vanaf 13 januari gaat buigen over de wateropgave voor de nieuwbouwwijk Westergouwe.

Al eerder werd in een gesprek met de minister van VROM, de provincie Zuid Holland en met Hoogheemraadschap Schieland de intentie uitgesproken om Westergouwe als woningbouwlocatie te ontwikkelen. Eén van de randvoorwaarden is dat de waterhuishoudkundige aspecten goed geregeld zijn, zó dat woningbouw verantwoord is. Afgesproken is dat Gouda samen met de partners de opgaven op het terrein van waterkwaliteit, -capaciteit en beheer grondig zal bestuderen. De werkgroep wateropgave Westergouwe zal vóór het volgende bestuurlijk overleg in juni 2004 een advies uitbrengen over de beste oplossingen om water te bergen en de waterkwaliteit te verbeteren.

Het ligt in de bedoeling dat ook andere deskundigen en partners zoals de ministeries van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit en Verkeer en Waterstaat zitting nemen in de werkgroep, evenals de bij Westergouwe betrokken landschapsdeskundigen, stedenbouwkundigen en projectontwikkelaars.

De gemeente Gouda wil vóór alles dat de veiligheid van de bewoners in de nieuwe wijk gewaarborgd is. Het zorgvuldig in kaart brengen van alle overwegingen en zienswijzen is noodzakelijk. Daarom hecht het college aan een onafhankelijk voorzitter van de werkgroep die ervoor zorgt dat de diverse betrokken partijen in alle openheid met elkaar kunnen spreken. Met de heer Tielrooij haalt de gemeente bovendien een autoriteit op het terrein van water in huis met ruime bestuurlijke ervaring. Hij is voorzitter van de landelijke Commissie Water in de 21e eeuw en was twaalf jaar gedeputeerde in de provincie Noord Holland. De heer Tielrooij is associé bij Boer en Croon, Strategy en Management Group.