Politie Friesland

Politieberichten 12/1 13.00 uur t/m 13/1 07.00 uur

Fryslan 13-01-2004 - Voor verdere inlichtingen kint u contact opnemen tussen 07.00 uur en 15.00 uur Bureau Communicatie tel (058) 880 8272

Leeuwarden: inbraak woning
Maandag tussen 04.00 uur en 12.30 werd ingebroken in een woning aan de Jan Lievensstraat. Via de keukendeur aan de achterzijde van de woning kwam men binnen, Uit de woonkamer werd een lap top weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 19-jarige inwoner van Leeuwarden.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
Maandag omstreeks 14.00 uur werd op de Oude Doelensteeg een 4-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor winkeldiefstal. Uit een bedrijf aan de Doelensteeg had hij een paar handschoenen weggenomen. Hij kreeg Kort-Om.

Buitenpost: winkeldiefstal.
Maandag tussen 15.50 uur en 15.55 uur werd vanuit een winkel aan de Kerkstraat een gsm weggenomen. Een man wilde een gsm kopen. Hij kreeg ook een SIM-kaart. Hij betaalde te weinig en zou gaan pinnen. Hij verliet de winkel zonder terug te keren en met medeneming van de gsm. Signalement: Noord-Afrikaans type, leeftijd ongeveer 35 tot 45 jaar, lengte ongeveer 180 cm en een normaal postuur. Hij had kort zwart haar en droeg een donkere broek met een licht kleurig lederen jas tot op de heup.

Harlingen: eenvoudige mishandeling
Maandag omstreeks 15.15 uur stond een 17-jarige inwoner van Harlingen met een paar vrienden in de Sint Odolphisteeg. Hij stond te bellen. Op een gegeven moment komt een bewoner van een van de woningen naar buiten en zegt dat de jongelui moeten oprotten. Gevolg wat duw en trekwerk. Dan krijgt de aangever een klap in het gezicht en een trap. De politie stelt een onderzoek in.

Oosterwolde: winkeldief aangehouden.
Maandag omstreeks 17.50 uur wort in een supermarkt aan de Stationsstraat een 31-jarige inwoner van Appelscha aangehouden voor winkeldiefstal. Bij de kassa betaalde hij twee artikelen en nam zonder te betalen weg 3 stukken jonge kaas en 2 verzorgingsartikelen. Aangifte werd gedaan door een 36-jarige inwoner van Oosterwolde. De verdachte kreeg Kort-Om.

Marssum: aanrijding met letsel.
Maandag omstreeks 15.25 stak een 13-jarige fietster zonder uit te kijken over op de Westergoaiwei ter hoogte van de
fietsoversteekplaats. Een 68-jarige automobilist uit reed over de weg komend uit de richting Marssum. Hij remde krachtig maar kon een aanrijding met de fietster nier meer voorkomen. De 13-jarige is per ambulance overgebracht naar MCL Zuid voor onderzoek en kon na behandeling weer naar huis.

Dokkum: diefstal gsms.
Maandag omstreeks 17.00 uur werd door een wisseltruc twee gsms. meegenomen uit een winkel aan de Grote Breedstraat. Aangifte werd gedaan door een 25-jarige inwoner uit Ee.

Vrouwenparochie: verkeerscontrole
Maandag tussen 16.00 uur en 18.50 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Vrouwbuurstermolen. Gecontroleerd werd op het linksafslaan, waar dit verboden is. Een tiental bekeuringen uitgeschreven.

Wolvega: verlichtingscontrole
Maandag tussen 15.00 uur en 18.00 uur werd een verlichtingscontrole gehouden op de Van Harenstraat. Er werden 12 fietsers bekeurd voor rijden zonder licht, 2 keer parkeren in strijd met een parkeerverbod en 1 keer voor een te snelle bromfiets.

Oosterwolde: rijden zonder rijbewijs.
Maandag omstreeks 22/10 uur werd op de Weemeweg een 30-jarige automobilist gecontroleerd. Bij controle bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tevens werd de auto in beslag genomen. De 30-jarige kreeg een proces-verbaal.

Heerenveen: rijden onder invloed.
Dinsdag omstreeks 00.50 uur werd op de Jousterweg een 38-jarige automobilist uit Heerenveen gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 240 ug/l, goed voor een rijverbod van 1 uur. Hij kreeg Kort-Om.

Sint Nicolaasga: rijden onder invloed.
Dinsdag omstreeks 01.20 uur werd een 45-jarige automobilist uit Doniaga gecontroleerd op de Hooidammen. Hij bleek gedronken te hebben. Op het bureau blies hij 470 ug/l, goed voor een rijverbod van 4 uur. Hij kreeg Kort-Om.