AXA Verzekeringen

Verkoop intermediairketen Unirobe definitief

13 januari 2004

Na goedkeuring door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) is AXA's verkoop van de Unirobe Groep door middel van een Management Buy Out een feit. De officiële overdracht van de aandelen heeft plaatsgevonden op 2 januari 2004.

AXA Nederland

AXA Nederland is een toptien speler in de Nederlandse markt en actief in leven-, schade- en zorgverzekeringen. De omzet in 2002 bedroeg 1,5 miljard euro. Bij AXA in Nederland zijn meer dan 900 mensen werkzaam. AXA Nederland is een innovatieve onderneming en marktleider als het gaat om web-enabled services voor collectieve pensioen- en zorgcontracten. Zie ook ie ook www.axa.nl. AXA Nederland maakt deel uit van de toonaangevende AXA Group.

AXA Group

AXA Group is wereldwijd een leider op het gebied van financiële bescherming en vermogensmanagement. AXA is overal ter wereld actief en voert zijn belangrijkste operaties uit in West-Europa, Noord-Amerika en het Aziatisch/Pacifische gebied. Op 31 december 2002 vertegenwoordigde het totaal beheerde vermogen een waarde van 742 miljard euro, rapporteerde AXA een omzet van 75 miljard euro er werd er een winst genoteerd van 1.678 miljoen euro. Cijfers over het eerste half jaar in 2003: 37 miljard euro (omzet), 1.085 miljoen euro (winst), 755 miljard euro (beheerd vermogen). Het aandeel AXA staat onder het symbool AXA genoteerd aan de Paris Stock Exchange. Het AXA American Depository Share staat ook genoteerd aan de NYSE onder het symbool AXA.