Fontys



dinsdag 13 januari 2004

Nieuwe directeur bij Fontys PABO Tilburg
De Raad van Bestuur van Fontys Hogescholen heeft Edith van Montfort benoemd tot directeur van Fontys PABO Tilburg. Zij zal vanaf 1 april 2004 geleidelijk de functie van Ad van Steensel overnemen, die volgend jaar met pensioen gaat. Edith van Montfort wordt per 1 augustus 2004 formeel in haar nieuwe functie aangesteld.

Edith kent de Pabo van binnen uit en heeft in haar huidige functie bij de Stichting Beroepskwaliteit Leraren een breed overzicht gekregen en een extern relatienetwerk opgebouwd. Haar enthousiasme voor - en grote betrokkenheid bij het beroep van leraar zal haar motiveren bij het onderwijskundig leiderschap dat van haar gevraagd wordt.

Edith van Montfort (40), van huis uit leraar basisonderwijs, trad in 1992 in dienst van Fontys Hogescholen als docent pedagogiek, psychologie en onderwijskunde op de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Als lid van de vakgroep onderwijskundige voorbereiding was zij daar bovendien intensief betrokken bij de ontwikkeling en legitimering van het curriculum. In 1996 maakte Edith de overstap naar Fontys PABO Tilburg, waar zij aanvankelijk werkte als docent, tutor en lid van de onderwijscommissie. In 1998 werd zij jaarcoördinator propedeuse en een jaar later trad Edith in de functie van onderwijscoördinator. Samen met de opleidingsdirecteur vormde zij vanuit die functie de directie van de opleiding. Sinds januari 2003 is Edith werkzaam in haar huidige functie als projectleider bij de Stichting Beroepskwaliteit Leraren en andere beroepen in het onderwijs.