Amsterdam Oud Zuid


Inspraak verkeersveiligheid Hoofddorppleinbuurt

Het Hoofddorpplein is al jaren een zeer verkeersonveilig plein, met name voor fietsers. Het staat dan ook hoog in de top tien van de ernstigste black spots (kruispunten met meer dan zes letselongevallen in de voorgaande drie jaren) in het stadsdeel.

In 2002 is het stadsdeel daarom gestart met het verkeersveiligheidsproject Hoofddorpplein. Samen met geïnteresseerde bewoners en winkeliers is gekeken wat de knelpunten op en rond het plein zijn en is gedacht over mogelijke oplossingen. Dit heeft geleid tot twee ontwerpen om het plein verkeersveiliger te maken: een ontwerp met een fietsstrook en een uitgebreider ontwerp met een vrijliggend fietspad. Het stadsdeel en de groep bewoners/winkeliers hebben in principe een voorkeur voor een ontwerp met vrijliggende fietspaden, vanwege de maximale veiligheid die dit ontwerp de verkeersdeelnemers biedt. Van dit ontwerp zijn de uitvoeringstijd echter ook langer en de kosten hoger dan van het andere ontwerp.

Het stadsdeel wil graag weten welke van beide ontwerpen de voorkeur heeft van de buurt. Daarom heeft iedere bewoner/winkelier op en rond het plein een enquête ontvangen waarin men zich kan uitspreken over de voorstellen voor het plein. Het is natuurlijk goed mogelijk dat u niet in de Hoofddorppleinbuurt woont maar wel wilt worden geïnformeerd over de voorstellen of hierop wilt reageren, bijvoorbeeld omdat u regelmatig over het Hoofddorpplein fietst. In dat geval kunt u bij het stadsdeel de beide ontwerpen op A4-formaat en de enquête opvragen (tel. 6781828).

Inspraak tot vrijdag 30 januari 2004

Op de onderstaande locaties liggen de twee ontwerpen en de bijbehorende projectnota ter inzage:

* Stadsdeelkantoren Amsterdam Oud Zuid, Koninginneweg 1 en Karel Du Jardinstraat 65

* Wijkservicepunt, Sloterkade 150

* Wijkopbouwcentrum Vondelpark-Concertgebouwplein, H. Jacobszstraat 4-6

Aanvullend zijn er twee spreekuren waar u een toelichting kunt krijgen op de ontwerpen. Deze spreekuren zijn op donderdag 22 januari en dinsdag 27 januari van 15.00 tot 20.00 uur op het wijkservicepunt aan de Sloterkade. Ingevulde enquêtes dienen uiterlijk 30 januari teruggestuurd te worden.

Meer informatie: E. Geertsema, cluster Verkeer, 020 6781678.

Voor meer informatie over Hoofddorpplein- en Schinkelbuurt, klik hier.