Travel Unie International Nederland N.V.

UNIEK: ARKE EN REISA ...
UNIEK: ARKE EN REISAGENT BUNDELEN KRACHTEN. HOLLAND INTERNATIONAL VOLGT

Website arke.nl nu boekbaar, reisagent handelt boeking af

Rijswijk, dinsdag 13 januari 2004 - TUI Nederland lanceert arke.nl als boekbare website. De klant boekt via internet, z'n vakantie of reis wordt door de ANVR-reisagent afgehandeld. Op die manier combineert het toonaangevende merk de sterktes van twee kanalen; het gemak van internet en de service van de ANVR-agent. Binnenkort volgt Holland International met een eigen boekbare website.

Wie vanaf heden de website arke.nl bezoekt, merkt dat de site aanzienlijk is verbeterd. De klant vindt een brede selectie van het Arke assortiment. Een assortiment dat gedurende het jaar geleidelijk zal worden uitgebreid. Maar naast informatie biedt de website vooral gemak. Want wie een vakantie of reis van zijn keuze heeft gevonden, kan deze dus nu ook direct boeken. Op dit moment wordt nog hard gewerkt aan de boekbare site van Holland International. Die gaat binnenkort van start.

Boeken in de buurt
De consument krijgt op basis van zijn of haar postcode zes ANVR-reisbureaus in de buurt te zien. Op die manier kan de consument kiezen bij welk reisbureau hij of zij de boeking wil maken. Voor alle duidelijkheid: de klant boekt dus niet rechtstreeks bij Arke (en straks Holland International), maar bij één van de ANVR-reisbureaus naar keuze. Die handelt vervolgens de boeking af. Wat betekent deze site voor de reisbureaus? "De consument zoekt al geruime tijd online naar reizen en vakanties. Onze ervaring bij andere sites is, dat veel klanten na online te hebben gezocht toch het reisbureau bezoeken of even bellen", zegt Mark van Nieuwkerk, marketingmanager van Arke en Holland International.

Beste deal voor alle betrokkenen
Volgens Van Nieuwkerk is bewust gekozen voor de boekbare websites van Arke (en straks Holland International) waarbij de totale afhandeling door de reisagent geschiedt. "We bieden de klant optimale service door hem in de gelegenheid te stellen vanuit z'n luie stoel z'n vakantie te boeken, terwijl hij verzekerd is van de service die hij normaliter ook van onze beide toonaangevende merken mag verwachten. Eventueel worden de reisbescheiden per post naar de klant gezonden. Die hoeft dus ook hiervoor niet uit z'n luie stoel te komen. Voor de ANVR-reisagent betekent de nieuwe aanpak een aanzienlijke verbetering van de efficiency. We bieden hem echter ook nog de mogelijkheid de relatie met de klant te behouden of - bij nieuwe klanten - te beginnen. De beste deal dus voor alle betrokkenen." Bij sommige boekbare websites valt de prijs van de reis of vakantie hoger uit dan zoals die in de reisbrochure staat. Niet bij Arke en straks ook niet bij Holland International. "Wij maken in prijs geen onderscheid in het traditioneel boeken en boeken via internet. Alle reden dus om aan de klant de keuze over te laten", aldus van Nieuwkerk.

Elke dag nieuwe aanbiedingen
De website van Arke wordt regelmatig met nieuwe producten en aanbiedingen 'ververst'. Dat geldt straks ook voor die van Holland International. Op die manier wordt het voor de klant extra aantrekkelijk om regelmatig op arke.nl (en straks hollandinternational.nl) een kijkje te nemen. De aanbiedingen worden zelfs elke dag vernieuwd. Zoals de klant tot nu toe gewend is, profileert Arke zich als de prijsvriendelijkste touroperator en is Holland International bestemmingsspecialist.


---

_______