AutoRai

13-1-2004

MG introduceert MG TF 135 80th Anniversary Limited Edition

Na de succesvolle MG TF 135 Brooklands introduceert MG Rover op het Autosalon van Brussel opnieuw een speciale versie van de MG TF. Vanwege het 80-jarige bestaan van MG in 2004 lanceert het merk daarom de MG TF 135 80th Anniversary Limited Edition.

De populaire roadster van MG stond al bekend om zijn sportieve eigenschappen, maar de 80th Anniversary LE onderstreept deze karaktertrek nogmaals duidelijk.

Twee jaar geleden vormde Brussel voor MG Rover het toneel om de nieuwe MG TF sportwagen aan de wereldpers te tonen. Als opvolger van de MGF kreeg de TF in Brussel de taak toebedeeld het succes van de F op zijn minst te evenaren en bovendien te overtreffen. Daarin is hij overtuigend geslaagd. In de Benelux is MGs tweezitter bijzonder succesvol en dat zegt veel over zijn sportieve aspiraties in combinatie met de scherpe prijsstelling. Bovendien ontving de sportieve telg van MG de afgelopen twee jaar een indrukwekkend aantal onderscheidingen door vakjurys, waaronder de titels Cabrio van het Jaar 2002, Performance Car of the Year 2003 en Mooiste Auto ter Wereld. In 2003 toonde de MG TF tevens aan op het gebied van veiligheid zijn mannetje te staan. Binnen zijn segment scoorde hij in de Euro NCAP crashtest cyclus veruit de hoogste score, zowel voor de inzittenden als voor voetgangerveiligheid. Kortom, de sportieve roadster heeft zijn kwaliteiten andermaal waargemaakt.

Nu, twee jaar later, introduceert MG opnieuw een TF op het Autosalon. Deze 80th Anniversary Limited Edition is een ode aan de rijke, 80-jarige geschiedenis van MG en hij kan daarom rekenen op een eveneens rijke aankleding. Aan de basis van de MG TF 80th Anniversary LE staat de bekende MG TF 135, die al over een meer dan complete uitrusting beschikt, met ondermeer elektrisch bedienbare en verwarmde buitenspiegels, elektrische ramen, een perimetrisch alarmsysteem, dubbele airbags en centrale portiervergrendeling met afstandbediening. De 80th Anniversary Limited Edition, die leverbaar is in twee speciale kleuren (Pearl Black of Starlight Silver), biedt daar bovenop:


* Een rode softtop;

* Ash-grey interieur

* Grenadine & Black Alcantara bekleding

* Bright afwerking van console en deurpanelen
* Bright/leder stuurwiel, handremgreep en pookknop
* Mistlampen voor

* Windstop

* Chrome Pack (verchroomde deurgrepen, asbak, grille en roosters)
* Sports Pack 2 (grotere remschijven en 16 11-spaaks lichtmetalen wielen met Shadow Chrome afwerking)

* 80th Anniversary badge tussen de stoelen
* 80th Anniversary logos

De aandrijving van de MG TF 135 80th Anniversary LE wordt verzorgd door de aluminium, lichtgewicht 1.8-liter KL4 motor, die goed is voor 136 pk. Deze worden samen met het koppel van 165 Nm via de achterwielen op het asfalt overgebracht. Met een sprint vanuit stilstand naar 100 km/u in 8,8 seconden en een topsnelheid van 205 kilometer per uur is deze krachtbron een sportwagen meer dan waardig. Daarbij worden de verbruikcijfers echter prima binnen de perken gehouden, met een gemiddelde van 7,9 liter per 100 kilometer

De MG TF 135 80th Anniversary Limited Edition staat met onmiddellijke ingang bij de MG Rover dealer in de showroom en is leverbaar vanaf 32.300,-.