Politie Hollands Midden
Datum: 13 januari 2004

(

Controle parkeerverboden Noordwijk/Noordwijkerhout
De politie gaat de komende twee weken waarschuwend optreden tegen bestuurders die parkeren bij parkeerverboden. Het betreft de parkeerverboden bij de Heilige Geestweg, het Hoekje Emmaweg/Katenblankweg en de Wijk Boerenburg in Noordwijk. In Noordwijkerhout is dat in het centrum/Dorpstraat/Havenstraat, de Zeestraat. Vanaf de Victoriberg richting Schulpweg. Aan de linkerzijde in de bocht geldt een parkeerverbod. Tevens is daar een gele doorgetrokken streep aangebracht. Na twee weken van waarschuwen zal de politie vanaf maandag 2 februari voor parkeerovertredingen bekeuringen uitschrijven.


Rijden onder invloed Lisse

Een 45 jarige automobilist uit Lisse is dinsdag 13 januari omstreeks 01.30 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man werd gecontroleerd nadat hij tegen een lichtmast aan de Grachtweg aangereden was. De man bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 875. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod gekregen. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.


Rijden onder invloed Leiden

Een 52 jarige automobilist uit Leiden is maandag 12 januari omstreeks 21.30 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man werd gecontroleerd omdat hij met een misachterlicht reed. Na een korte achtervolging werd hij op de Burggravenlaan staande gehouden. De man bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 680. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod gekregen. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.


Aanrijding Nieuwkoop

Tijdens het inhalen van een fietser botste een 43-jarige automobilist uit Melle op maandag 12 januari rond 06.20 uur op de Ziendeweg tegen een uit tegengestelde richting naderende bromfiets bestuurd door een 21-jarige man uit Nieuwkoop.De bromfietser liep armletsel op en werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.


Rijden onder invloed Koudekerk aan den Rijn

Een 53 jarige automobiliste uit Koudekerk aan den Rijn is maandag 12 januari omstreeks 20.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De vrouw werd gecontroleerd omdat zij een aanrijding aan de Prins Bernhardstraat veroorzaakt had. Ze was vanuit parkeerstand achteruit tegen een auto aangereden en vervolgens vooruit tegen een auto die naast haar geparkeered had gestaan. De vrouw bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 610. De vrouw kreeg proces-verbaal en een rijverbod. Bovendien werd haar rijbewijs ingevorderd.


Aanrijding met gewonden Gouda

Maandag 12 januari vond omstreeks 19.00 uur een aanrijding plaats op afrit van Rijksweg A12 in de richting Goudse Poort. Een 49 jarige automobilist uit Gouda remde voor het rode verkeerslicht. De 44 jarige automobilist uit Zoetermeer die achter hem reed had dit niet tijdig in de gaten en remde te laat. Een aanrijding was het gevolg. De man uit Zoetermeer is voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De rijbaan is een uur afgesloten geweest.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --