Politie Groningen

Persberichten dinsdag 13 januari 2004

Provincie Groningen 13-01-2004 -

Hoogezand: brooddief aangehouden
Op een parkeerplaats aan de Hoofdstraat in Hoogezand heeft de politie dinsdagmorgen een 31-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal van brood. De verdachte werd opgemerkt door surveillerende politiemensen toen hij zich bij het zien van de politie verschool achter twee containers met brood van een supermarkt aan de Hoofdstraat. Agenten, die ook al een verdachte fiets hadden zien staan die achteraf van de verdachte bleek te zijn, spraken de man aan. Hij bleek in het bezit te zijn van tassen met daarin 3 broden, 18 bolletjes en 8 krentenbollen. De verdachte gaf onmiddellijk toe het brood te hebben gestolen. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor wordt hij heengezonden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor diefstal. Het gestolen brood wordt teruggegeven aan de betrokken supermarkt.

Snelheidscontroles: maandag
Stadskanaal: Provinciale Weg N366 Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 920 voertuigen, aantal overtredingen: 38, hoogst gemeten snelheid: 121 km
Veendam: Rijksweg N33 Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 1410 voertuigen, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 119

Bellingwolde: man aangehouden
Tijdens een verkeerscontrole aan de Hoofdweg in Bellingwolde heeft de politie maandag een 26-jarige man uit die plaats aangehouden. De man bleek nog geldboetes te hebben openstaan voor een bedrag van 315. Hij kon die volgens hem niet betalen, maar toen hem vervangende celstraf in het vooruitzicht werd gesteld, bleek hij wel over voldoende liquide middelen te beschikken en betaalde hij de bekeuringen. Na betaling werd de man in vrijheid gesteld.

Hoogezand: fietsster gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op het Heveapad in Hoogezand is maandagmorgen een 50-jarige vrouw uit Hoogezand gewond geraakt. De vrouw sloeg op de fiets linksaf en zag daarbij een naderende auto over het hoofd. De bestuurster van de auto, een 53-jarige man uit Kiel Windeweer, kon de vrouw niet meer ontwijken. Het slachtoffer werd aangereden en kwam te vallen. Ze is met nekletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Delfzijl: belediging
Wegens belediging van politiemensen heeft de politie maandagmorgen op de Weg naar Den Dam in Delfzijl een 16-jarige jongeman uit Delfzijl aangehouden. De verdachte fietste zonder licht en kreeg daarvoor een bekeuring. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring schold de verdachte de agenten enkele keren uit. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor is hij heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor belediging en fietsen zonder licht.

Groningen: fietshelers aangehouden
De politie controleerde maandagnacht een 24-jarige man uit Groningen die op een nieuwe fiets zonder slot reed over de Nieuwe Ebbingestraat. De man verklaarde de fiets voor een klein bedrag gekocht te hebben. Uit de politieregisters bleek dat de fiets sinds april 2003 als gestolen te boek stond. Tegen de verdachte werd proces-verbaal voor heling opgemaakt. Op de Zaagmuldersweg werd een 34-jarige vrouw uit Groningen gecontroleerd voor het rijden op een gestolen fiets. De rechtmatige eigenaresse van de in juni 2002 gestolen fiets kon worden blij gemaakt met haar teruggevonden fiets. Tegen de vrouw is een onderzoek ingesteld.

Groningen: bewoner zet inbreker klem
Een bewoner van het Mezenplein overliep maandagnacht een 37-jarige inbreker en kon hem tot de komst van de politie klem zetten tussen de voordeur en de gangmuur. De bewoner hoorde gestommel in zijn woning en zag de 37-jarige man zonder vaste woonplaats uit de woonkamer komen en richting voordeur vluchten. Hij dreigde de bewoner met een mes. De bewoner wist in een worsteling de inbreker klem te zetten. Agenten namen de man mee naar het bureau. In de woning werd een kledinghanger aangetroffen die vermoedelijk gebruik was om binnen te komen. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: controle automobiliste
Bij een controle maandagavond op het Damsterdiep gaf een 28-jarige automobiliste uit Groningen eerst een valse naam op. De vrouw kreeg daar een proces-verbaal voor evenals het rijden zonder rijbewijs, geen verzekerde auto en geen APK. Zij werd ingesloten omdat de politie nog een onderzoek heeft lopen tegen haar. Een bij de vrouw inzittende 33-jarige man uit Rotterdam bleek nog 48 dagen hechtenis open te hebben staan. Hij wordt overgedragen aan justitie voor het uitzitten van de straf.

Groningen: fietsdieven aangehouden
Een 29-jarige man en 31-jarige vrouw werden maandagavond aangehouden in de Lissabonstraat voor het stelen van een fiets. Beide verdachten sleepten een afgesloten fiets weg en werden daarbij betrapt. Tegen de beide personen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: lastige klanten
De politie hield maandagavond een 58-jarige man zonder vaste verblijfplaats aan op het Akerkhof voor openbare dronkenschap. De man had zich daarvoor misdragen in een café aan het Akerkhof en daar door de politie verwijderd. Op straat bleef de onder invloed zijnde zwerver vervelend waarna hij ter ontnuchtering ingesloten. In de Nieuwe Ebbingestraat werd dezelfde avond een 38-jarige man uit Beekbergen aangehouden. Hij bleek gegeten en gedronken te hebben in een restaurant en betaalde de rekening niet. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: automobilist trap op gaspedaal in plaats van op rem De politie nam maandagmiddag het rijbewijs van een 83-jarige automobilist uit Haren in na een door de man veroorzaakte aanrijding op een parkeerplaats aan de Hereweg. De man trapte op het gaspedaal in plaats van het rempedaal maakte een slinger en raakte uiteindelijk twee geparkeerde autos. Gezien de toestand van de man werd besloten zijn rijbewijs in te vorderen.

Groningen: autokraker aangehouden
Een getuige waarschuwde maandagochtend de politie dat een 39-jarige man uit Groningen een autoradio had weggenomen uit een auto aan de Tuinbouwstraat. Agenten konden op basis van het opgegeven signalement de autokraker in de Veldstraat aanhouden. Hij bleek in het bezit van twee autoradios en had inbrekersgereedschap bij zich. Verder bleek de man nog identiteitsbewijzen bij zich te hebben die niet van hem zijn. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Verkeerscontroles
Op het Hereplein werd maandagochtend een veiligheidsgordelcontrole gehouden. Vrijwel iedereen droeg de gordel. Slecht 5 personen droegen de gordel niet en kregen een bekeuring. Op de Aweg werd maandagmiddag ook gecontroleerd en hier kregen 11 personen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel. Op de Eikenlaan werd een roodlichtcontrole gehouden. Hier kregen tien bestuurders een bon. Op de Verlengde Hereweg werd een radarsnelheidcontrole gehouden. Van de 829 passerende voertuigen reden er 51 sneller dan 50 km per uur. Hoogste overtreder 81 km per uur. Op de Rijksstraatweg in Glimmen werden 588 voertuigen gecontroleerd. 31 reden sneller dan de limiet van 50 km per uur en de hoogste gemeten snelheid was 82 km per uur. Op de Helperzoom in Groningen passeerden 544 voertuigen het controlepunt. Hier reden 33 harder dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 70 km per uur.