Ingezonden persbericht


persbericht


T-Mobile breidt nationaal netwerk uit met transportsystemen van Alcatel


Rijswijk, 13 januari 2004 - Alcatel heeft vandaag bekendgemaakt dat het een allesomvattend contract heeft getekend met T-Mobile Netherlands, een 100% dochter van Deutsche Telekom, voor de uitbreiding van T-Mobile's vaste netwerk in Nederland. Alcatel zal vijf netwerkringen aanleggen in de steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Breda en Utrecht, om de levering van nieuwe datadiensten aan eindgebruikers van T-Mobile mogelijk te maken. De nieuwe ringen zullen in juni 2004 operationeel zijn.

Het bestaande transmissienetwerk van T-Mobile is gebaseerd op de Optical Multi-Service Nodes (OMSN) en de metro DWDM oplossingen van Alcatel, en verbindt de zeven hoofdlocaties van T-Mobile's mobiele GSM/GPRS netwerk. De aanleg van dit netwerk heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ongeëvenaarde groei van het aantal abonnees van T-Mobile in Nederland in 2003. De huidige uitbreiding van het netwerk naar de belangrijkste grote steden, geeft T-Mobile de mogelijkheid om de verbindingen tussen de verschillende basisstations en het vaste netwerk verder uit te breiden en te verbeteren.

Alcatel's geavanceerde SDH-multiservicesystemen zijn uitermate geschikt voor datadiensten en bieden T-Mobile de mogelijkheid nieuwe diensten te leveren - waaronder het transporteren van Gigabit Ethernet, data over ATM, en UMTS-verkeer over het vaste net - boven op de traditionele spraakdiensten. De nieuwe apparatuur zal bestuurd worden door Alcatel's modulaire en schaalbare 1350 managementsuite die reeds in gebruik is bij T-Mobile.

"De mogelijkheden van Alcatel's optische netwerkoplossingen stellen T-Mobile in staat zijn diensten enorm uit te breiden. Dat biedt T-Mobile een belangrijke ondersteuning in de verdere groei van hun activiteiten," aldus Marco Huberts, Vice President Benelux van Alcatel. "Dit contract versterkt niet alleen onze leidende positie in optische netwerken, maar koestert tevens onze relatie met T-Mobile."


T-Mobile in Nederland
T-Mobile, het wereldwijde mobiele netwerk van Deutsche Telekom, heeft 1.84 miljoen abonnees in Nederland (september 2003) en bekleedt daarmee de derde positie. T-Mobile biedt producten en diensten voor zowel consumenten als voor de zakelijke markt. T-Mobile is partner in sport van het NOC*NSF voor de ondersteuning van het Nederlands Olympisch Team en de weg naar de Olympische Spelen in Athene. T-Mobile is tevens sponsor van de Euro 2004 en het T-Mobile Team (Tour de France).