Politie Drenthe

Dinsdagmorgen 13-01-04

Assen 13-01-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Verkeersongeval
ZUIDWOLDE - Maandagavond reed een 18-jarige jongen in de auto van zijn vakantie vierende broer over de Slagenweg. Hij had meer aandacht voor de radio dan voor de weg en zag niet dat er een bocht was waardoor hij rechtdoor reed en met zijn auto op de kop in de slootkant tot stilstand kwam. De bestuurder kwam er zonder letsel vanaf maar de auto raakte total loss.

Verkeersongeval met letsel
PEIZE - Maandagmiddag reed een 50-jarige vrouw uit de gemeente Noordenveld met haar auto weg bij een tankstation aan de Groningerweg. Daarbij gaf zij geen voorrang aan een 17-jarige knaap die daar op zijn bromfiets reed. Hij kwam te vallen en liep daarbij beenletsel op. Hij werd naar het RKZ in Groningen overgebracht.

HOOGEVEEN - Maandagmiddag verleende een 75-jarige man uit Assen geen voorrang aan een 40-jarige man uit de gemeente Hoogeveen. Hij naderde vanuit de richting Stuifzand de kruising van de Marconistraat met de Voltastraat en zag de bestuurder op de Voltastraat over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De 39-jarige echtgenote van de 40-jarige bestuurder werd met schouderletsel naar het Bethesdaziekenhuis overgebracht.

ZUIDLAREN - Maandagavond reed een 43-jarige man uit Zuidlaren met zijn auto over de Zwetdijk. Op de T-kruising met De Dijk reed hij rechtdoor waardoor hij met zijn auto in de sloot terechtkwam. De auto werd zwaar beschadigd. De bestuurder, die geen autogordel droeg, werd met een gebroken neus en nekklachten naar het Martiniziekenhuis in Groningen overgebracht.

Diefstal bromfietsen
EMMEN - Maandagmiddag werd vanuit een overdekte fietsenstalling aan de Ubbekingecamp twee bromscooters gestolen. Een 18-jarig meisje uit Klazienaveen werd gewaarschuwd door een vriendin dat twee donker getinte jongens bij haar scooter stonden te morrelen. Zij ging onmiddellijk kijken en zag dat de zwarte Aprilia scooter met helm al was weggenomen. Zij heeft een schade van ruim 2000 euro.

Een 16-jarig meisje uit Nieuw Dordrecht ontdekte maandagmiddag dat haar geel/zwarte Gilera Scooter was weggenomen. Zij heeft een schade van 2700 euro. Beide scooters waren afgesloten.

Jeugdige brandstichters
HOOGEVEEN - Maandagmiddag kregen twee 10-jarige knapen van een onbekende jongen een vuurwerktol. Zij staken het vuurwerk aan en stopte dit in een brievenbus van een woning aan de Sneeuwbesstraat. Hierdoor ontstond brand aan de binnenzijde van de deur. Buren ontdekten de brand en konden via de brievenbus de brand doven. De gewaarschuwde brandweer hoefde niet meer in actie te komen. Met jongens en de ouders is een gesprek geweest, de schade zal door hen vergoed worden. De jongens zelf waren onder de indruk van de gevolgen.

Brand
DE GROEVE - Maandagavond brak brand uit in een loods van het Waterschap aan de Hunzeweg. De brandweer bluste de brand. Onderzoek wees uit dat een tractor, een zogenaamde slotenmaaier, vermoedelijk door kortsluiting in brand was geraakt. Schadebedrag niet bekend.

Bert Peters verzorgt vandaag de persvoorlichting, 06 53 23 80 59.