Politie Zuid-Holland-Zuid

13/01 Ochtend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

13-01-2004 - Persberichten District I

UITWIJKMANOEUVRE
DORDRECHT- Een 44-jarige vrouw uit Dordrecht is lichtgewond geraakt tijdens een verkeersongeval. Op dinsdagmorgen 13 januari reden twee voertuigen op oostbaan van de randweg N3. Bij de afslag Sterrenburg moest één van de voertuigen een uitwijkmanoeuvre maken. Hierdoor botsten de twee voertuigen op elkaar. Ook botste één van de voertuigen nog tegen een andere auto. De 44-jarige bestuurder van deze auto uit Zoeterwoude bleef ongedeerd. Dit gold tevens voor een 54-jarige bestuurder uit Dordrecht. De 44-jarige vrouw werd met rugklachten per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht. Haar auto raakte total-loss. De twee andere voertuigen raakten beschadigd. In verband met de veiligheid voor de slachtoffers en hulpverleners sloot de politie de uitvoegstrook naar Sterrenburg af. Diverse weggebruikers negeerden dit. Enkelen onder hen werden bekeurd.

MEISJE GEWOND
DORDRECHT- Een 12-jarige meisje is gewond geraakt tijdens een verkeersongeval. Op maandagmiddag 12 januari stak het meisje een voetgangersoversteekplaats op de Groenezoom over. Op dat moment kwam een 43-jarige automobilist uit Dordrecht aanrijden. Hij botste tegen het meisje op. Het meisje viel en liep een kneuzing in haar rug op. Zij werd per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis, locatie Dordwijk, in Dordrecht. De automobilist bleef ongedeerd. Zijn voertuig raakte licht beschadigd.

RIJBEWIJS
DORDRECHT- Een 26-jarige man uit Dordrecht is aangehouden. De man reed op maandagavond 12 januari over de Kotterstraat. Hij bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Het was niet de eerste keer dat de man voor dit vergrijp was aangehouden. Hij is zijn rijbewijs voorlopig kwijt. Op het politiebureau bleek ook dat de man nog een aantal boeten moet voldoen.

INBRAKEN
DORDRECHT- In een kledingzaak aan de Visstraat is ingebroken. Op maandagavond 12 januari werd een stoeptegel door de etalageruit gegooid. Vervolgens werd kleding weggenomen. Ook is dezelfde avond een etalageruit van een winkel aan de Korte Breestraat vernield. Het is niet bekend wat hier is weggenomen.

COMPUTERS
HENDRIK-IDO-AMBACHT- In een bedrijf aan de Reeweg is ingebroken. In de nacht van maandag op dinsdag 13 januari werd een raam opengebroken. Uit het bedrijf werden twee computerkasten gestolen.

BALKON
DORDRECHT- Een man is wakker geworden van een inbreker. In de nacht van maandag op dinsdag 13 januari sliep deze 73-jarige man in zijn woning aan de Vijverweg op de eerste etage. Zijn slaapkamer grenst aan het balkon. Een inbreker verschafte zichzelf toegang tot de slaapkamer via de balkondeuren. De 73-jarige werd wakker en zag de inbreker in de kamer staan. Hierop zette de inbreker het op een lopen. Hij ging naar beneden. Omdat de voordeur nog op slot zat, sloeg hij een ruit van de voordeur in en vertrok via het gat in de voordeur. Zij buit bestond alleen uit enkele sleutels.

PARKEERCONTROLEUR BEDREIGD
DORDRECHT- Een vrouwelijke parkeercontroleur is bedreigd. Op maandagavond 12 januari voorzag deze vrouw twee personenautos op de Wijngaardstraat van een beschikking omdat de autos buiten de vakken stonden geparkeerd. Op dat moment kwamen een man en een vrouw aanlopen. Zij wilden in discussie met de parkeercontroleurd over de beschikking. De vrouw stopte naar haar woorden te hebben geuit. De man begon de parkeercontroleur echter te bedreigen. Hij werkte de parkeercontroleur tegen de grond. Vervolgens reed de man weg. De collega van de parkeercontroleur hielp haar overeind en schakelde de politie in. Het kenteken van de man werd doorgegeven. Aan de hand van het kenteken heeft de politie het woonhuis van de man kunnen achterhalen. Toen de politie aankwam, stapte de man net uit zijn auto. Hij werd aangehouden voor zijn woning aan de M Harpertsz Trompweg.