1e persbericht van dinsdag 13 januari 2003

Eindhoven 13-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man met cocaïne aangehouden

Een 25-jarige Helmonder is maandagavond rond 21.30 uur aangehouden omdat hij ruim een gram cocaïne bij zich had. Agenten zagen de man in de Heuvel Galerie in Eindhoven fietsen en gaven hem daarvoor een bekeuring. Bij fouillering bleek hij de drugs bij zich te hebben. Hij is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Bromfietster gewond

Een 21-jarige bromfietster uit Riethoven is dinsdag om 8.35 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Koenraadlaan Halvemaanstraat. Zij reed over de Halvemaanstraat en werd aangereden door een 54-jarige Eindhovense automobiliste die haar tegemoet kwam gereden en linksaf sloeg. De automobiliste liet de doorgang voor de bromfietster niet vrij. De Riethovense vrouw is met hoofdletsel in het MMC in Veldhoven opgenomen.

Asten: Snelheidscontroles

* Maandag tussen 14.55 en 18.00 uur is op de Floralaan een snelheidscontrole gehouden. 1666 voertuigen passeerden de radarapparatuur en 127 deden dat te snel. De snelste reed 89 km/u. 50 is toegestaan.

* Tussen 19.05 en 21.30 uur stond de radarapparatuur aan de N279. Van de 357 passanten reden er 66 te hard. Hier was de topper 138 km/u. De maximumsnelheid is 80 km/u.

Waalre: Drie verdachten insluiping aangehouden

Op de Lissevenlaan in Waalre zijn dinsdagochtend rond 00.30 uur drie Eindhovenaren aangehouden. Ze worden ervan verdacht dat ze rond 23.45 uur spullen wilden weghalen uit een schuur bij een woning aan de Lissevenlaan. De 61-jarige eigenaar van de woning was zelf ook in de schuur en hoorde plotseling gerommel in een ander deel ervan. Toen hij ging kijken, stond er een man in de schuur. Een ander stond buiten. De eigenaar kon één van de mannen nog vastpakken, maar moest hem toch weer loslaten. Hij wist wel een goed signalement van de verdachten door te geven aan de gewaarschuwde politie. Agenten zagen kort daarna elders op de Lissevenlaan de drie mannen staan. Twee van hen voldeden aan het signalement, waarop ze allemaal werden aangehouden. Twee van de Eindhovenaren zijn 19 jaar, de derde is 16 jaar. Ze zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Valkenswaard: Vogels gestolen

Uit twee volières achter een woning aan de Luikerweg zijn in de nacht van maandag op dinsdag zeventien vogels gestolen, veertien kanaries, een goudvink en twee sijsjes. De kooien waren niet afgesloten.

Valkenswaard: Inbraak in berging

Maandagavond is ingebroken in de berging achter een woning aan de Keersop. De berging was niet afgesloten. Uit de berging zijn een accu-schroefmachine, een afkortzaag, een frituurpan, een jerrycan en twee fietsen weggenomen.

Veldhoven: Inbraken

* Maandag tussen 7.50 en 18.15 uur is ingebroken in een woning aan De Gaffel. De dader is waarschijnlijk binnengekomen door een half openstaand badkamerraam op de eerste etage. Hij kwam daar door tegen de regenpijp op te klimmen. Uit de woning verdwenen een digitale fotocamera en enkele sieraden.

Tussen 8.30 en 18.25 uur is ingebroken in een woning aan het Gareel. Ook hier is de regenpijp beklommen en is op de eerste verdieping een raam open gedrukt. De bewoners missen sieraden en parfum.