NED. KANKERBESTRIJDING-KWF


KWF Kankerbestrijding verhuist in 2005

Amsterdam, 13 januari 2004 - KWF Kankerbestrijding zal in het voorjaar van 2005 verhuizen naar een bestaand kantoor aan de Delflandlaan in Amsterdam. Al sinds langere tijd is KWF Kankerbestrijding te krap behuisd, en voldoen de werkplekken niet meer aan de arbo-normering. 'Voor een fonds, waarin iedereen dagelijks bezig is met ziekte en gezondheid, een onwenselijke situatie', aldus Ton Hanselaar, algemeen directeur van KWF Kankerbestrijding. KWF Kankerbestrijding maakte sinds zijn oprichting een gestage groei door in het aantal werknemers. Op dit moment worden 89 fte's ingevuld door 108 medewerkers.

De uitbreiding van personeel van KWF Kankerbestrijding heeft in de afgelopen jaren vooral plaatsgevonden in uitbreiding van diensten voor kankerpatiënten en hun naasten. Zo heeft KWF Kankerbestrijding in huis de KWF Hulp- en Informatielijn en het KWF Voorlichtingscentrum. Een team van professionele voorlichters beantwoordt jaarlijks duizenden vragen over kanker. De website van KWF Kankerbestrijding trekt maandelijks bijna 70.000 bezoekers. Ook organiseert KWF Kankerbestrijding activiteiten voor nabestaanden, waarvan de meest grootschalige de herdenkingsdag in het KWF Koningin Wilhelminabos in Dronten is (9.000 deelnemers).

In het nieuwe pand wil KWF Kankerbestrijding de dienstverlening aan kankerpatiënten gaan uitbreiden, met onder meer een uitgebreider voorlichtingscentrum, en door onderdak aan te bieden aan de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties. De meeste van de hierbij aangesloten kankerpatiëntenorganisaties werken grotendeels dankzij financiële steun van KWF Kankerbestrijding.

KWF Kankerbestrijding is nu gehuisvest in een pand aan de Sophialaan in Amsterdam Zuid. Sinds de aanschaf in 1979 is de marktwaarde daarvan zodanig gestegen, dat het betrekken van het nieuwe pand, na verkoop van het oude pand, circa twee miljoen euro zal kosten. Het nieuwe pand is begroot op zeven miljoen euro. De nieuwe locatie levert de helft meer beschikbare werkruimte op, is gevestigd in een deel van de stad dat nog in ontwikkeling is, en is nog beter bereikbaar met het openbaar vervoer.


---

Mededeling voor de redactie,