Ingezonden persbericht


Persbericht

13 januari 2004

Kwetsbaar venster stelt bedrijven open voor aanvallen

~ Fortinet constateert kritieke vertragingen bij antivirus-updates ~

IT-managers zorgen ervoor dat hun bedrijven kwetsbaar zijn voor schadelijke aanvallen, doordat ze de installatie van antivirus- oplossingen die real-time updates bieden, achterwege laten.

Exclusief onderzoek uitgevoerd door Fortinet heeft onthuld dat een groot aantal bedrijven te maken heeft met een zogenoemd kwetsbaar venster . Dit venster is de tijdsperiode tussen het moment dat de antivirus-updates beschikbaar komen en de implementatie hiervan. In deze periode worden bedrijven blootgesteld aan aanvallen van hackers, virussen en andere ongewenste content.

Onlangs werd bijvoorbeeld een bedrijf getroffen door een virus, terwijl er al een aantal uren een antivirus-update beschikbaar was. De update was echter nog niet geïnstalleerd op de systemen van de gebruikers.

De meeste bedrijven hebben na de vele recente virusuitbraken stappen ondernomen om hun systemen te beschermen. Desondanks is een groot aantal bedrijven zich klaarblijkelijk nog niet bewust van de noodzaak om antivirus-updates onmiddellijk in gebruik te nemen op het moment dat ze beschikbaar komen.

"Hoewel het bemoedigend is dat bedrijven veiligheidsmaatregelen steeds serieuzer gaan nemen, dienen ze op hun hoede te zijn voor zelfgenoegzaamheid. Dit kan er namelijk toe leiden dat ze kwetsbaar worden," aldus Andre Stewart, Regional Director Benelux, Southern Europe, MEA bij Fortinet.

"De meeste op software gebaseerde oplossingen moeten continu in de gaten worden gehouden, omdat ze niet altijd regelmatige, proactieve virus-updates bieden. Dit betekent dat een bedrijf getroffen kan worden door een virus terwijl er al een update beschikbaar is," voegt hij toe.

"Het is daarom belangrijk om een op hardware gebaseerde aanpak te implementeren die in staat is bedrijven direct push updates aan te leveren op het moment dat er nieuwe updates beschikbaar worden gesteld.

Voor een schadelijke aanval is niet veel tijd nodig, een paar seconden kunnen al genoeg zijn. Tien minuten zonder adequate bescherming kunnen dus al rampen veroorzaken. Bedrijven dienen deze waarschuwing ter harte te nemen om de hacker een stap voor te blijven."

(325 woorden)


BERICHT VOOR DE REDACTIE


Bij dit persbericht is fotografie beschikbaar.

Over Fortinet
Fortinet s bekroonde FortiGate®-serie van op ASIC gebaseerde antivirus firewalls won in 2003 de prijs voor 'Firewall Product of the Year' op de Networking Industry Awards. Deze nieuwe generatie real-time netwerk beveiligingssystemen signaleren en elimineren in real-time de meest schadelijke, op content gebaseerde bedreigingen die met e-mail en via het web binnenkomen, zoals virussen, wormen, indringers, aangetaste webcontent en meer. Daarbij zorgt het ervoor dat het netwerk te allen tijde optimaal blijft functioneren.

FortiGate-systemen, de enige ICSA viervoudig gecertificeerde beveiligingsproducten (anti-virus, firewall, IPSec, NIDS) leveren in geïntegreerde, eenvoudig te beheren platformen, naast diensten op applicatieniveau ook een volledige reeks aan diensten op netwerkniveau, zoals firewalls, VPN en traffic management.

Fortinet is een particulier bedrijf en kreeg in het 2003 Enterprise Firewall Magic Quadrant van Gartner een plaats in het 'visionaries' kwadrant. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Santa Clara, Californië.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Kim van Bokhoven of Lilian van Tongerlo, het IT PR bureau.
Tel: +31 (0)40 235 46 00Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: kimv@lewispr.comWebsite: http://www.lewispr.com
lilianv@lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Caroline Guy, marketing manager bij Fortinet:
Tel: +44 1483 450890
E-mail: cguy@fortinet.com Website: http://www.fortinet.com

---


LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies
Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com

---