Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 januari 2004

Aanrijding, bestuurder onder invloed

Bestuurder kan de bocht niet houden, komt in de berm en blijkt onder invloed te zijn

Haaksbergen

Maandagmiddag 12 januari om ongeveer 17.30 uur wordt een aanrijding gemeld op de hoek Peddedijk - Huttenweg in Haaksbergen. Bleek dat een 54 jr. automobilist uit Enschede komende vanaf de Huttenweg, rechtsaf de Peddedijk in wilde rijden, maar de bocht niet kon houden en in de berm tot stilstand kwam. De oorzaak van het niet de bocht kunnen houden, heeft vermoedelijk mede een oorzaak in het alcoholgebruik van de 54 jr. Hiervoor werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse 1.78 promille uitwees. Het rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-004643)

Rijden onder invloed

Bestuurder aangehouden na vreemd rijgedrag en 1 promille in zijn bloed

Enschede

Dinsdagmorgen 13 januari omstreeks 03.30 uur zien surveillerende politiemensen op de Oldenzaalsestraat in Enschede een automobilist slingerend rijden en hij had meer wegruimte nodige dan normaal gebruikelijk is. Aan een stopteken werd voldaan en overdadig alcoholgebruik was vermoedelijk de oorzaak. Hij, een 44 jr. man uit Hoensbroek, werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 1 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-004729)

Gestolen auto terug

Auto die eind december werd gestolen, onbeheerd aangetroffen

Enschede

30 december vorig jaar, werd namens een garagebedrijf aan de Boddenkampsingel in Enschede aangifte gedaan van diefstal van een Opel Vectra die op het terrein van het bedrijf had gestaan. Deze auto werd maandagavond 12 januari onbeheerd aangetroffen aan de Maanstraat in Enschede. De auto is voor sporenonderzoek afgesleept. Eigenaar is in kennis gesteld. (bps: 03-167833)

Auto uitgebrand

Auto uitgebrand, mogelijk brandstichting, eigenaar is op vakantie

Enschede

Dinsdagmorgen 13 januari om ongeveer 04.45 uur wordt gemeld dat aan de Burgemeester Edo Bergsmalaan een auto in de brand staat. Ter plaatse vertellen twee getuigen dat ze een persoon bij de auto hebben gezien die een brandend voorwerp naar de auto gooide en bij het zien van de getuigen er hard rennend vandoor ging in de richting van de Kuipersdijk / Javastraat. De eigenaar van de auto bleek met vakantie te zijn en de auto, die bijna geheel uitbrandde, is voor sporenonderzoek afgesleept. De persoon die iets naar de auto gooide en hard wegrende is volgens de beide getuigen ongeveer 1m 80 tot 1m 90 lang, had een mager postuur en droeg een kort donker, vermoedelijk lederen jack. Een onderzoek naar een mogelijke brandstichting wordt ingesteld. (bps: 04-004738)

Hennepplantage opgerold

Hennepplantage met 209 planten aangetroffen, met meterkast was geknoeid

Hengelo

Maandagmiddag 12 januari om ongeveer 14.30 uur werd in een woning aan de Jan Voermanstraat in Hengelo een hennepplantage aangetroffen. Politiemensen waren naar deze woning gegaan omdat de aanwezigheid van een plantage werd vermoed. In een van de slaapkamers werd een inwerking zijnde plantage aangetroffen met 209 planten. Het geheel is in beslag genomen en later in opdracht van de officier van justitie vernietigd. Tevens bleek dat er met de meterkast was geknoeid waardoor de stroom illegaal werd afgetapt. Proces-verbaal tegen de 28 jr. bewoner en eigenaar wordt opgemaakt. (bps: 04-004487)

Jan Camphuis.: 053-4555588

---- --