Chrysler Nederland

LPG informatie

Invoer auto

10 januari 2004

Gezien in Detroit: Dodge Sling Shot

De Sling Shot is een coupé die zich in een handomdraai aanpast aan de wens om open te rijden; het dakpaneel is uitneembaar en samen met rails aan weerszijden op te bergen in één van de twee bagageruimten. Bovendien is er, als alternatief voor het dakpaneel, ook een uitschuifbaar canvas dakje.

Sportief georiënteerd
De motor van de Sling Shot ligt achterin en perst uit drie cilinders maar liefst 74 kW (100 pk), waarmee de auto in circa tien seconden van 0-100 km/u sprint. Het brandstofverbruik van de Sling Shot bedraagt niet meer dan 6,1 l/100 km. Elementen die de sportief georiënteerde bestuurder zullen aanspreken, zijn de vijfversnellingsbak, tandheugelbesturing en rondom onafhankelijke wielophanging en schrijfremmen.

Inspiratie van een V8
De interieurontwerpers van de Sling Shot hebben zich laten inspireren door de vermaarde Dodge- en Chrysler-modellen uit de tijd dat gigantische, sterk opgevoerde HEMI V8-motoren nog helemaal in de mode waren. Zelfs motoronderdelen hebben model gestaan voor sommige interieurdetails. De Sling Shot is een dynamische, creatieve interpretatie van onze nimmer aflatende zoektocht naar opwindend design in combinatie met gebruiksgemak en rijplezier. En dat alles is in een compacte, betaalbare vorm gegoten, aldus Trevor Creed, Senior Vice President van Chrysler Group Design.