Gemeente Berkel en Rodenrijs


Vrijwilliger van het Jaar 2003

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op dinsdag 6 januari jl. werd door burgemeester De Goeij-Smulders de Vrijwilliger van het Jaar 2003 bekend gemaakt.
De titel werd gewonnen door de Werkgroep van Stichting Vluchtelingenwerk.. Deze werkgroep zet zich in voor de opvang en begeleiding van vluchtelingen in onze gemeente. Namens de gemeente Berkel en Rodenrijs alsnog van harte gefeliciteerd!

Naast de Werkgroep van Stichting Vluchtelingenwerk waren de volgende vrijwilligers genomineerd:


· De heer en mevrouw Sies
die de Voedselbank hebben opgezet.

· De heer en mevrouw Hogervorst
die al jarenlang tal van hand en spandiensten verrichten in Verzorgingshuis Huize Sint Petrus.

· De heer en mevrouw Van der Spek
die er al jaren voor zorgen dat de bekende plaatselijke rommelmarkt van Rehoboth weer een succes wordt. Ook voor de buurt organiseren zij tal van activiteiten: van een buurtbarbeque tot jeugddisco.
· De heer Van Ochten
die zeer veel werk verricht voor het Rode Kruis, zowel voor de plaatselijke afdeling als voor de regio, en daarnaast is hij onder andere vrijwillig clubarts bij voetbalvereniging Excelsior in Rotterdam en medisch coördinator bij de Rotterdam marathon.
· De heer Thoen
actief bestuurslid van de Verenigde Hogelanders, Tennisvereniging Berkenrode en van de Rotaryclub Rottemeren.

· Mevrouw Van der Hof
vrijwilliger van het eerste uur bij de EHBO vereniging Semper Paratus.


· Rijvereniging de Hazelaar
Vrijwilligers die paardrijlessen geven aan valide en mindervalide ruiters. Deze groep ruiters maakt zelfs het merendeel uit van het ledenbestand. De vereniging is weliswaar gesitueerd in Rotterdam, maar is ook actief voor gehandicapten uit de 3B hoek.
· Vereniging ter Bescherming van het Ongeboren Kind Deze vrijwilliger bieden hulp bij ongewenste zwangerschap en aan ouders die een gehandicapt kind verwachten.

Iedereen heel veel dank voor de inzet en het goede werk dat verricht wordt!

Laatste wijziging: 13 januari 2004
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs