Gemeente Berkel en Rodenrijs


Kennisgeving Wet Milieubeheer

Beschikking artikel 8.26

Algemeen
Bedrijven die nadelige gevolgen voor het milieu en/of overlast (hinder) veroorzaken hebben meestal een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer. Op verzoek van de vergunninghouder heeft het bevoegd gezag de mogelijkheid op grond van artikel 8.26 van de Wet milieubeheer de vergunning in te trekken indien van de vergunning geen gebruik meer wordt gemaakt en als het belang van de bescherming van het milieu zich daartegen niet verzet. De behandeling van deze procedure bestaat uit twee stappen: het opstellen van het ontwerp van de intrekking van de vergunning (ontwerpbeschikking) en vervolgens het nemen van een besluit ten aanzien van het intrekken van de vergunning (beschikking).

Onderwerp
Burgemeester en Wethouders van Berkel en Rodenrijs hebben op 16 september 2003 een verzoek om intrekken van de vergunning op grond van artikel 8.26 van de Wet milieube-heer ontvangen. Het gaat om een verzoek van Fa. N. van der Spek en Zn. voor het intrekken van de op 11 september 1990 verleende vergunning voor een veehouderij en loonbedrijf aan de Rodenrijseweg 511 te Berkel en Rodenrijs.

Burgemeester en Wethouders van Berkel en Rodenrijs hebben besloten het verzoek om intrekken van de vergunning in te willigen.

Inzage
U kunt de beschikking en de overige van belang zijnde stukken van 15 januari 2004 tot en met 25 februari 2004 op de volgende plaatsen inzien:

- de secretarie van de gemeente Berkel en Rodenrijs, Raadhuislaan 1 te Berke-l en Rodenrijs (op werkda-gen van 8.30 uur tot 13.00 uur);
- het kantoor van de DCMR Milieudienst Rijnmond, 's-Gravelandse-weg 565 te Schiedam (op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur).

Na telefonische afspraak kunnen de stukken gedurende deze periode ook buiten bovengenoemde tijden worden ingezien in het gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs (telefoonnummer 010 - 5140 700) en in het kantoor van de DCMR (telefoonnummer (010) 2468 621).

Beroep
Binnen zes weken na de begindatum van terinzagelegging van de beschikking kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld door:

- degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;

- de adviseurs die advies hebben uitgebracht over het ontwerp van de beschikking;

- belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden, geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De beschikking wordt van kracht na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende die termijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Een dergelijk verzoek moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beschikking wordt niet van kracht voordat op het verzoek is beslist.

Inlichtingen
Voor informatie over de beschikking kunt u zich wenden tot de heer V.C. t Hart van de DCMR, telefoonnummer (010) 2468 655.

Voor vragen over de procedure en terinzagelegging en voor kopieën (tegen betaling) van de ter inzage gelegde stukken kunt u contact opnemen met het bureau Documentaire Informatievoorziening van de DCMR (telefoonnummer (010) 2468 621).

Laatste wijziging: 13 januari 2004
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs