13/1 Land v an Cuijk

Cuijk 13-01-2004

OPLICHTER AANGEHOUDEN, Cuijk

De politie heeft maandag een 37-jarige inwoner van Cuijk aangehouden voor oplichting. De verdachte heeft diverse mensen opgelicht. Hij belt bij een willekeurig iemand aan en probeert door middel van slimme wisseltrucs de slachtoffers geld afhandig te maken. Zo vraagt hij of de bewoner hem met de auto naar een bepaalde plaats toe wil brengen en of hij wat geld kan lenen. Vervolgens belooft hij het geld terug te geven als ze op de plek van bestemming zijn. Daar laat hij de bewoner achter zonder terug te komen. De politie heeft twee aangiftes binnengekregen. De verdachte staat bekend als veelpleger en is inverzekeringgesteld. Hij bleek eveneens nog zeven maanden gevangenisstraf open te hebben staan.

De politie waarschuwt voor dit soort oplichters. Soms worden verschillende trucs gebruikt om bij u in huis te komen. Zo vraagt iemand om een glaasje water voor het innemen van medicijnen, of iemand heeft wisselgeld nodig voor de parkeerautomaat. Het is goed om een aantal vragen te stellen voordat u op een dergelijk verzoek ingaat. Zo kunt u vragen wie de persoon is en waarom de persoon bijvoorbeeld geld nodig heeft en waarom hij de vraag aan u stelt. Wanneer iemand de meter op komt nemen of het water komt controleren, adviseert de politie mensen altijd te vragen naar een legitimatie.

Mocht u te maken krijgen met dergelijke verzoeken en u vertrouwt het niet, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

SNELHEIDSCONTROLE, Oploo

De politie heeft maandagavond op de Deurneseweg in Oploo een snelheidscontrole gehouden. Vijf bestuurders overtraden de maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 120 km/u.

BRAND BIJ VOORDEUR, Grave

Maandagnacht heeft een korte brand gewoed bij de voordeur van een pand aan de Reigerhorst in Grave. Niemand raakte gewond. Twee getuigen zagen rond 00.40 uur iets branden en liepen naar de voordeur. Zij konden het uittrappen en belde de politie. De brand is aangestoken. De politie stelt een onderzoek in.

FIETSTER RAAKT GEWOND BIJ VERKEERSONGEVAL, Cuijk

Een 69-jarige fietster uit Mill is maandagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Beerseweg in Cuijk. De vrouw fietste samen met een andere fietster over de Beerseweg in de richting van Beers. Een 32-jarige automobiliste uit Vianen wilde de fietsters inhalen, maar schatte de situatie vermoedelijk verkeerd in en moest remmen. Daarbij heeft zij het slachtoffer vermoedelijk geraakt. Het slachtoffer is met een hoofdwond en verder onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

VERDACHTE VAN INBRAAK AANGEHOUDEN, Boxmeer

De politie heeft dinsdagmorgen een 20-jarige inwoner van Boxmeer aangehouden in zijn woning. De man wordt er van verdacht ingebroken te hebben in een woning aan het Elderom in Boxmeer op zondag 4 januari. Uit de woning werden onder andere twee dvd-spelers en een mobiele telefoon weggenomen. De politie onderzoekt of de man bij meerdere diefstallen en inbraken betrokken is. Hij is voor het verdere onderzoek inverzekeringgesteld.