Q-DANCE


Q-dance groeit met de RAI in 2004 naar 225.000 bezoekers

In no time heeft Q-dance zich genesteld tussen de grootsten in de zeer concurrentie intensieve dance markt.
In 2003 organiseerden ze hun eerste festival op het Almere Strand. Met 25.000 bezoekers was Defqon 1 ruim van te voren uitverkocht. In november 2003 stond Gelredome in Arnhem in het teken van Qlimax, het andere grote evenement van Q-dance. Ook voor dit evenement waren weken van te voren geen kaarten meer te krijgen.

Sinds het ontstaan van de dance in 1992 is de markt altijd aangvoerd en bepaald door spelers als ID&T en UDC. Jarenlang heeft geen enkele andere partij evenementen boven de 20.000 bezoekers georganiseerd. Toch is Q-dance in de laatste paar jaar uitgegroeid tot één van de grootste partijen in de voor buitenstaanders ongrijpbare dance wereld.

De doelstelling voor de komende jaren is om nummer één te worden in grote evenementen. Op 10 april 2004 zal de Amsterdam RAI in het teken staan van het grootste concept uit de stal van Q-dance. Met 'In Qontrol' richt de organisatie zich op 30.000 jongeren die allemaal van stevige dance muziek houden. Voor de buitenwereld niet echt verassend, want inmiddels kent men Q-dance alleen van stevige dance.

Hierin schuilt ook het geheim en het succes van Q-dance. Toen eind jaren '90 de hardcore hype inzakte, speelde eigenlijk alleen Q in op de behoefte aan harde dance muziek. Door hier voor te kiezen en zich uitsluitend hierop te richten heeft de organisatie een grote schare fans gecreeërd die jaarlijks enorm groeit en een hoge mate van merkentrouwheid heeft.

Op 10 april neemt Q-dance 4 zalen in gebruik van de RAI. Zelfs binnen de stevige kant van de dance muziek zijn weer subsegmenten te onderscheiden.
Zo wordt de grootste zaal ingericht met Hardstyle, verruit de populairtse muziek stroming binnen de dance. In de overige zalen zal Techno, Hardtrance en oude Hardcore gedraaid worden. In totaal komen meer dan 40 artiesten uit 7 verschillende landen naar het grootste stevige indoor festival van misschien wel de wereld.


------------------
Evenement: In Qontrol
Datum: Zaterdag 10 april 2003
Lokatie: RAI Amsterdam
Tijd: 21:00 - 07:00
Prijs: 42 euro ( ex. fee), VIP-kaarten: 57 euro (ex. fee) Verkrijgbaarheid: Alle TicketBox outlets (online: ticketbox.nl) & Free Record Shops
Meer informatie: Q-dance.nl

------------------