Time : 10:31:00 AM
Date : Tuesday, January 13, 2004
Sender Name: Fedichem

Industriële biotechnologie: sleutel tot duurzame chemie

Brussel, 13 januari 2004 ­ Aansluitend op het vorige succesnummer in de serie "Jij en de chemie" over biotechnologie in het algemeen, heeft Fedichem een nieuw nummer uitgebracht onder de titel "Industriële biotechnologie: sleutel tot duurzame chemie". Deze publicatie is volledig gewijd aan een veelbelovende tak van de moderne biotechnologie, namelijk de industriële of witte biotechnologie.

Het huidig nummer van "Jij en de chemie" legt in eenvoudige taal het begrip "industriële biotechnologie" uit en toont aan hoe deze een hoeksteen vormt voor duurzame chemie. De relatief nieuwe witte of industriële biotechnologie verwijst naar de industriële productie van scheikundige stoffen en bio-energie. Door met levende cellen en hun enzymen te werken zorgt de witte biotechnologie voor schonere processen, minder afval en minder energieverbruik. Zo draagt ze bij tot duurzame ontwikkeling.

Met haar reeks "Jij en de chemie" wil de chemiesector een bijdrage leveren tot rationele en wetenschappelijk verantwoorde standpunten in thema's waarbij de chemie betrokken is. "Jij en de chemie" is dus een uitstekende informatiebron voor iedereen die zich over de behandelde thematieken een correct beeld wil verschaffen. Deze reeks informatiebladen richt zich tot het grote publiek maar is ook enorm gechikt als didactisch materiaal in het onderwijs.

"Jij en de chemie" verschijnt geregeld en wordt kosteloos toegestuurd aan de geïnteresseerden. U kunt de verschillende nummers raadplegen en gratis downloaden in PDF-formaat van www.fedichem.be, onder de rubriek Publicaties. Wie geabonneerd is op publicaties van Fedichem krijgt het nummer in de loop van de komende weken automatisch toegestuurd.

Informatie:
Daniel Verbist, tel. 02 238 99 91, e-mail:dverbist@fedichem.be ; Dirk Clotman, tel. 02 238 97 51, e-mail:dclotman@fedichem.be

Attachments:
Fedichem_20040113_095606_23_Att_1.PDF

http://www.belgadirect.be/Files/Fedichem_20040113_095606_23/Fedichem_20040