Gemeente Dordrecht

Persbericht Dordrecht

Onderzoek naar Parken in Dordrecht

Hoe zien de parken in Dordrecht er over 10 jaar uit? Voldoen ze nog aan de eisen en wensen van de bewoners? Passen de parken nog bij hun huidige en toekomstige functies? De gemeente start een onderzoek naar alle gemeentelijke parken waarin deze vragen centraal staan.

Bewoners en parken
De gemeente vindt de meningen van bewoners belangrijk bij het opstellen van deze notitie. Het onderzoeksbureau van de gemeente, het Sociaal Geografisch Bureau, heeft een enquête uitgevoerd waarin vragen zijn opgenomen over de parken in Dordrecht. Deze antwoorden neemt de gemeente mee in haar onderzoek. De bewoners worden betrokken bij de resultaten van het onderzoek.

Functies van parken
Het Wantijpark kent in de zomer de maandagavondconcerten. Het beheer van dit park is hier onvoldoende op afgestemd. In het Dubbelmondepark laat de gemeente de natuur haar gang gaan. Willen we dit nog wel over tien jaar? Het beheer van de parken is vastgel! egd in de nota "Dordrecht Kle urrijk Groen", maar de functies van de parken niet. Beheer en functies worden in dit onderzoek onderzocht en voor de komende tien jaar op elkaar afgestemd.

Toekomstige ontwikkelingen
Parken hebben in Dordrecht verschillende functies variërend van recreatief gebruik, ecologische functie en cultuurhistorische functie. Ook toekomstige ontwikkelingen in en rondom parken worden meegenomen in het onderzoek. In tien jaar tijd wil de gemeente de parken weer afstemmen op hun huidige functies. Ook kijkt de gemeente naar de toekomst van de parken. In het tweede kwartaal van dit jaar levert de gemeente een notitie op waarin per park een voorstel voor de toekomst wordt uitgewerkt. Dordrecht telt 16 parken en 3 particuliere landgoederen.