CDA

13-01-04
Erik van Lith adopteert Werkendam
Het Brabantse CDA Tweede Kamerlid Erik van Lith heeft het verzoek gehonoreerd om de gemeente Werkendam te adopteren.

In de CDA Tweede Kamerfractie is het niet ongebruikelijk dat kamerleden zich middels adoptie ontfermen over bepaalde (wijken in) gemeenten. Zo heeft bijvoorbeeld Cisca Joldersma de wijk De Heuvel in Breda geadopteerd en Niny van Oerle de wijk Meerwijk Noord te Haarlem.

Martinus Theodorus Johannes Maria van Lith werd in 1972 geboren in Geffen en is nog altijd een echte bourgondische Brabander. Erik komt vanuit de land en tuinbouw-organisatie LTO en was daarnaast lid van de Brabantse Provinciale Staten. Sinds mei 2002 is hij lid van de Tweede Kamer en heeft daar speciale aandacht voor waterhuishouding.

Zaken die in de gemeente Werkendam spelen sluiten veelal direct aan bij de interesses en deskundigheid van het kamerlid; Werkendam heeft een agrarisch buitengebied en heeft op tal van gebieden direct met watergerelateerde zaken te maken. Maar ook op andere gebieden kan hij als liaison het nodige voor de gemeente betekenen. Zo heeft bijvoorbeeld eind november via Erik overleg plaatsgevonden met Werkendam over het als gemeente niet kunnen verbie-den van een bordeel of seksinrichting. Het CDA zal met een motie komen om de mogelijkhe-den van een nul-optie voor gemeenten te onderzoeken.

Vrijdag 16 januari zal Erik van Lith zijn adoptiegemeente bezoeken. Als hoogtepunt van de dag zal hij de adoptieovereenkomst ondertekenen. Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn. De ondertekening zal rond 16.00 uur plaatsvinden in het gemeentehuis te Werkendam, waarna Erik beschikbaar zal zijn voor een persgesprek.

Erik zal aan het begin van de dag officieel in Werkendam worden ontvangen door burgemeester Hellegers. Onderwerpen die tijdens het bezoek van Erik aan de orde zullen worden gesteld zijn A-27 problematiek, Ruimte voor de Rivier in het bijzonder in relatie tot de Noordwaard, riolering buitengebied, land- en tuinbouwzaken, woningschaarste voor met name starters alsmede de Bergsche Maasveren problematiek. Hiervoor vinden over het algemeen op locatie huiskamergesprekken met direct betrokkenen plaats.

Indien het weer dit toelaat zal Erik alvorens de adoptiepapieren te tekenen een korte les skateboarden volgen bij de Werkendamse jeugd.

Nadere informatie:
Erik van Lith, tel. 070 3182556
Marjolein Hak, fractievoorzitter CDA Werkendam, tel. 0416 392230