Politie Zaanstreek-waterland


11:20 12-JAN-04
LOC: KOOG AAN DE ZAAN, STATIONSPLEIN

Fietsendief op heterdaad betrapt

Een 38-jarige man uit Zaandijk werd door de politie aangehouden, omdat hij in het bezit was van een gestolen fiets. Twee agenten in burger zagen de bij hen als fietsendief bekend staande man op de trap van het station staan. De man had een fiets aan de hand. Toen de trein naar Amsterdam arriveerde stapte de man met de fiets op de trein, om echter vrijwel meteen daarna weer uit te stappen. De agenten spraken de man aan, waarbij hij meteen bekende de fiets te hebben gestolen uit de fietsenstalling van het station. Hij wilde de fiets in Amsterdam verkopen om geld voor zijn drugsverslaving te krijgen. De verdachte werd ingesloten.

22:36 12-JAN-04
LOC: ZAANDAM, WACHTERSTRAAT

Man aangehouden voor zware mishandeling

Een 44-jarige man uit Zaandam werd door de politie aangehouden, omdat hij een 53-jarige Amsterdammer met een honkbalknuppel zou hebben geslagen. Het slachtoffer liep daarbij een gebroken hand, een hoofdwond en diverse kneuzingen en blauwe plekken over zijn hele lichaam op en moest in het ziekenhuis worden behandeld.
De mannen kregen ruzie in een woning, waarbij de Zaandammer een honkbalknuppel pakte. Hij zou daarmee zijn slachtoffer zeker acht keer hard hebben geslagen.
Toen de politie arriveerde was de verdachte reeds verdwenen, maar later in de nacht kwam hij weer bij de woning terug. Hij werd niet binnengelaten, waarna hij een ruitje van de voordeur insloeg en de deur van binnenuit opende. Dit maal was hij nog aanwezig toen de politie kwam. De verdachte werd ingesloten en later in verzekering gesteld.

00:42 13-JAN-04
LOC: MONNICKENDAM, JACHTHAVEN

Gewapende overval op hotel

In een hotel vond aan het begin van afgelopen nacht een gewapende overval plaats. Het hotel was reeds gesloten toen een engels sprekende man bij de deur kwam en om een slaapplaats vroeg. De man werd toch binnengelaten en bedreigde even later de bedrijfsleider, de nachtportier en een gast van het hotel met een klein model op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Hij dwong die personen vervolgens naar het toilet te gaan en bond daar met een tie-rib hun handen op hun rug. Na ongeveer een kwartier wisten de slachtoffers zich te bevrijden. De overvaller was toen al weg. Er werd niemand gewond.
Uit een kantoor achter de balie werd geld uit een kassa weggenomen. Ook werden de daar aanwezige kluisjes geopend en de inhoud ontvreemd. Wat er precies gestolen werd is nog niet bekend. Na de overval bleek ook een witte bestelbus van het hotel te zijn gestolen. Vermoedelijk heeft de overvaller zich daarmee uit de voeten gemaakt.
De dader betrof een man met een Zuid-europees uiterlijk en was tussen 35 en 40 jaar oud. Hij was ongeveer 1.65 m tot 1.70 m lang, had een tenger postuur en zwart glad achterover gekamd haar tot in zijn nek. Hij sprak gebrekkig Engels. De man droeg een zwarte jas en broek en droeg een vermoedelijk lege zwarte tas met een schouderband.


(zie volgende blad)


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-130104


01:54 13-JAN-04
PURMEREND, EDISONWEG

Drankrijder

Op de Edisonweg in Purmerend werd in de nacht van maandag op dinsdag een 42-jarige bestuurder uit Edam aangehouden. De man zat met drank op (370 ug/l) achter het stuur en kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.

09:45-11:30 12-JAN-04
KATWOUDE, PROVINCIALEWEG N247

Veertig km per uur te hard

Op de N247 in Katwoude (80 km per uur) werd maandagochtend op snelheid gecontroleerd. Van alle passanten hield drie procent zich niet aan de toegestane snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 122 km per uur.

14:45-16:45 12-JAN-04
DEN ILP

Snelheidscontrole

Weggebruikers in Den Ilp werden maandagmiddag op snelheid gecontroleerd. Van alle bestuurders reed 7,5% harder dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogste snelheid bedroeg 77 km per uur.

15:00-17:00 12-JAN-04
MARKEN, PROVINCIALEWEG N518

Eén op de tien bestuurders te hard

Op de Waterlandse Zeedijk in Marken werd maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden. De radarauto registreerde een hoogste snelheid van 114 km per uur. Eén op de tien passanten reed harder dan 80 km per uur.

15:00-17:30 12-JAN-04
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM (N203)
Veertig km per uur te hard
Maandagmiddag werd op de Provincialeweg in Wormerveer (70 km per uur) een snelheidscontrole gehouden. Van alle auto's die tussen 15:00 en 17:30 uur in de richting van Zaandijk reden, werd de snelheid gemeten. De hoogste snelheid bedroeg 110 km per uur. Op de J.J. Allanstraat in Westzaan werd maandagmiddag op gordel en op snelheid gecontroleerd waarbij gebruik werd gemaakt van een lasergun. Twee hardrijders en vijf bestuurders die geen gordel droegen werden aan de kant gezet en ontvingen direct een boete. Ook een automobilist die zonder geldig apk-keuringbewijs reed, werd bekeurd.

EINDE


---- --