Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving, 13 januari

Alkmaar 13-01-2004 - 16.00 uur

Inbraak woning
Alkmaar, dinsdag 13 januari 2004.
In de nacht van maandag op dinsdag werden de bewoners van een woning aan de Rippingstraat wakker van een harde knal. Toen zij op onderzoek uitgingen bleek dat onbekende een raam van een deur hadden vernield met een steen. De steen was op een dure vleugel terechtgekomen waardoor dit muziekinstrument ernstig beschadigd werd. De bewoners konden nog niet precies aangeven wat er uit de woning is verdwenen. In ieder geval mist men een tas met daarin een kleine hoeveelheid geld, bankpassen en een portemonnee.

Diefstal auto's en motor
Alkmaar, maandag 12 januari 2004.
In de nacht van zondag op maandag werd een personenauto van het merk Fiat, type Uno gestolen vanaf de Perronstraat. De auto is blauw van kleur en voorzien van het kenteken DT-HL-68.
In dezelfde nacht werd vanaf de Van Oostsanekade eveneens een auto gestolen. Ook hier ging het om een Fiat van het type Cinquecento. Deze auto is zwart van kleur en voert het kenteken GT-TB-17. Tot slot werd in diezelfde periode, vanuit een garage onder een appartementengebouw aan de Kennemerstraatweg een motor ontvreemd. Het betreft een blauwe motor van het merk Yamaha, type TDM900 en is voorzien van het kenteken MG-NN-09.

Vrouw overvallen
Alkmaar, maandag 12 januari 2004.
Maandagmorgen tussen 07.30 en 07.50 uur werd een 45-jarige vrouw uit Sint Pancras door vier, tot nu toe onbekende jongens overvallen. Dit gebeurde op het fietspad van de Hertog Aalbrechtweg ter hoogte van de kazerne van de ambulancedienst. Het slachtoffer reed daar op haar booster toen zij door vier jongens op fietsen werd ingehaald. Eén van de jongens wilde haar iets vragen. De drie andere jongens fietsen haar voorbij en legden vervolgens hun fietsen voor de vrouw op het fietspad waardoor zij gedwongen werd om te stoppen. Vervolgens werd zij van haar booster getrokken en door één van de jongens vastgepakt. Het slachtoffer begon om zich heen te schoppen maar desondanks wist één van de jongens haar portemonnee uit haar jaszak te pakken. Hierop werd het slachtoffer los gelaten en verdween het viertal. Eén van de daders is een blanke jongen die ongeveer 1.90 m lang is. Hij droeg een donkere muts en een donkere jas. Omdat het donker was kon het slachtoffer geen goed signalement geven van de andere daders. De politie wil graag in contact komen met getuigen van deze lafhartige beroving. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844.