Politie Zuid-Holland-Zuid

13/01 Middag Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

13-01-2004 - Persberichten District II

VIER PERSONEN AANGEHOUDEN
SLIEDRECHT- De politie heeft op dinsdag 12 en op woensdagmorgen 13 januari vier mannen aangehouden. Zij worden ervan verdacht enkele jongens te hebben mishandeld op donderdagmorgen 1 januari. Na afloop van een feest in een café aan de Stationsweg werden de twee jongens geschopt en geslagen door onder andere de vier aangehouden mannen. Dit was op de Stationsweg om omstreeks 5.00 uur s morgens. Eén van de jongens raakte buiten bewustzijn en werd met beurse plekken overgebracht naar het ziekenhuis. Dit is een 17-jarige jongen uit Sliedrecht. Hij deed aangifte bij de politie. De politie startte een onderzoek op. Dit heeft geresulteerd in een viertal aanhoudingen. Het gaat om een 22-jarige man uit Sliedrecht, twee 24-jarige mannen uit Sliedrecht en een 27-jarige man uit Sliedrecht. Zij zijn allemaal ingesloten.

SLINGERENDE VRACHTAUTO
LEXMOND- De politie heeft een vrachtwagenchauffeur bekeurd. In de nacht van maandag op dinsdag 13 januari beldde een getuige de politie. Deze 69-jarige man uit Vianen reed achter de vrachtwagenchauffeur die zich zeer slingerend tussen de vluchtstrook en de linker rijstrook van de A27 begaf. Tevens reed deze 38-jarige vrachtwagenchauffeur uit België met zeer lage snelheden over de A27. Geschat werd dat de man tijdelijk met 25 km/uur over de snelweg reed. De hulpvaardige getuige bleef de man achtervolgen totdat de politie kwam. De politie hield de vrachtwagenchauffeur staande op de brug over de Lek. De man werd bekeurd.

VERLICHTINGSCONTROLE
LEERDAM- De politie heeft een verlichtingscontrole gehouden in de buurt van de Stationsweg en de Lingedijk. Dit was op dinsdagmorgen 13 januari. Er werden 31 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die hun verlichting niet in orde hadden.
GORINCHEM- Op dinsdagmorgen 12 januari werd tevens een verlichtingscontrole gehouden op de Graaf Reinaldweg en het Geldersepad. Hierbij werden 20 fietsers bekeurd wegens het gedeeltelijk of geheel ontbreken van de fietsverlichting.