Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder & omgeving, 13 januari

Den Helder 13-01-2004 - 16.00 uur

Slachtoffer brand overleden
Den Helder, maandag 12 januari 2004.
De 57-jarige vrouw die op vrijdag 9 januari, omstreeks 02.00 uur, ernstig gewond raakte bij een brand in haar woning aan de Dijkschouwerslaan, is zondagavond, 11 januari 2004, in het ziekenhuis in Beverwijk aan haar verwondingen overleden. De brand in de woning is vermoedelijk ontstaan omdat de vrouw met een sigaret op de bank in slaap was gevallen. Haar man is vrijdag na behandeling in het ziekenhuis ontslagen.

Aanhouding na bedreiging agent
Den Helder, maandag 12 januari 2004.
Omstreeks 22.30 uur is in een horecagelegenheid op de Oude Rijkswerf een 39-jarige man uit Den Helder aangehouden omdat hij een agent bedreigde. De agent wilde de vriendin van de man meenemen naar het bureau voor het afleggen van een verklaring. Er was namelijk een meningsverschil ontstaan tussen de vrouw en personeel van de horecagelegenheid over het afrekenen van een drankje. De man accepteerde niet dat de vrouw me moest en belette dit. Hij werd voor de nacht ingesloten. Na verhoor werd hij heengezonden.

Radardetector in beslag genomen
Den Helder, maandag 12 januari 2004.
Omstreeks 22.30 uur werd op de Binnenhaven een 31-jarige automobilist uit Almere staande gehouden omdat hij enkele verkeersovertredingen had gepleegd op de Rijkweg N9, waaronder het inhalen over een doorgetrokken streep. In zijn auto had de man een radardetector gemonteerd die door de agenten in beslag werd genomen. De man mocht met enkele bekeuringen op zak zijn weg vervolgen.

Man aangehouden na mishandeling
Den Helder, dinsdag 13 januari 2004.
Vanmorgen werd in een woning aan de Doorzwin een 33-jarige man uit Den Helder aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij gisteravond, maandag 12 januari, een 43-jarige kennis heeft mishandeld in een woning in Julianadorp. De kennis liep daarbij diverse kneuzingen en zwellingen op maar hoefde niet te worden opgenomen in het ziekenhuis. Alvorens de verdachte werd aangetroffen heeft de politie in de nacht nog enkele andere woningen binnengetreden en doorzocht. De man is ingesloten en het onderzoek wordt voortgezet.

Gordelcontrole
Den Helder, dinsdag 13 januari 2004.
In de ochtenduren is het verkeer op de Brakkeveldweg gecontroleerd op gordelgebruik. Tussen 08.30 en 10.00 uur kregen 15 automobilisten een bekeuring wegens het niet dragen van de verplichte autogordel.