Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn & omgeving

Hoorn 13-01-2004 - 16.00 uur

Fietsendief aangehouden
Hoorn, maandag 12 januari 2004.
Omstreeks 15.45 uur hielden agenten op de Kap een 23-jarige man uit Zwaag aan. Hij was bezig om zich onbevoegd de toegang te verschaffen tot een woning van een familielid. Hij had een raam ingeslagen terwijl er niemand thuis was. Hij was gekomen op een fiets die van diefstal afkomstig bleek te zijn. Hij verklaarde deze die middag te hebben gekocht van een vage kennis. De man is in verband met het verdere onderzoek ingesloten.

Ruzie op straat
Opmeer, maandag 12 januari 2004.
Omstreeks 17.15 uur moest de politie uitrukken naar een ruzie aan de Sleutelbloem. Op straat was een schermutseling ontstaan tussen enkele buren. Ze hadden ruzie over het bezetten van parkeerplaatsen in de straat. Er waren enkele klappen over en weer gevallen en er was wat geduwd en getrokken. Ook werden er bedreigingen geuit. Er vielen geen gewonden. Er waren zo'n acht mensen bij betrokken. De agenten hebben de zaak gesust en enkele verklaringen opgenomen. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Doorrijder aangehouden
Hoorn, maandag 12 januari 2004.
Omstreeks 20.30 uur reed een 51-jarige man uit Hoorn op de Veemarkt met zijn auto tegen twee paaltjes aan. Na deze botsing reed hij weg zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Dit werd gezien door een agent in zijn vrije tijd. De agent volgde de man en gaf de gegevens door aan de politie. Hij werd hierna aangehouden op de Tjalk. De verdachte blies aan het bureau 520 ug/l (tot 220 toegestaan) en kreeg een proces-verbaal.

Acht auto's betrokken bij botsing
Oudendijk, dinsdag 13 januari 2004.
Omstreeks 06.20 uur ontstond er op de Rijksweg A7 een kop-staart botsing waarbij in totaal acht automobilisten betrokken raakten. Men reed achter elkaar over de A7 in de richting van Amsterdam. Het begon toen een 25-jarige man uit Wervershoof met zijn auto tegen zijn voorganger opbotste toen deze moest remmen voor het verkeer vóór hem. Hierna botste een 31-jarige automobilist uit Beetgumermolen op de auto van de man uit Wervershoof. Een passagier van deze 31-jarige man, een 30-jarige man uit Leeuwarden, raakte bij deze botsing gewond aan zijn nek. Hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Na deze tweede botsing volgden er nog enkelen waarbij de andere vijf auto's betrokken raakten. Daarbij vielen geen gewonden. Door de aanrijding was één rijstrook gedurende enige tijd niet bruikbaar.