Multikabel


Centraal Meldpunt
13 januari 2004

Het aanleggen van gecombineerde aansluitingen voor energie (gas en elektra), water, telecom (KPN en kabelbedrijven) wordt al sinds 10 jaar gezamenlijk uitgevoerd. De Combi-Infra Noord Holland is een samenwerkingsverband dat gezamenlijk nieuwe kabels en leidingen aanlegt om de overlast voor gemeenten, projectontwikkelaars en aannemers zoveel mogelijk te beperken en de verschillende aansluitingen in één keer te realiseren.
Nieuw is dat met ingang van vandaag het Centraal Meldpunt van start is gegaan. Aanvragen voor nieuwe aansluitingen voor energie, water, telecom (KPN en kabelbedrijven) kunnen in Noord Holland nu op één centrale plek worden gedaan, terwijl in het verleden naar alle bedrijven een afzonderlijke aanvraag moest.

De procedure met betrekking tot de aanvraag en aanleg van de voorzieningen is vereenvoudigd. De naam Centraal Meldpunt zegt het al. De particulier, (bouw)aannemer, projectontwikkelaar of installateur kan met één formulier op één centraal punt alle type aansluitingen aanvragen. Voor zowel zakelijke als particuliere aansluitingen.

Het Centraal Meldpunt is gevestigd in het kantoor van Waterleidingbedrijf PWN te Velserbroek. De reden dat voor Waterleidingbedrijf PWN is gekozen, is dat de levering van gas en elektra per 1 juli 2004 wordt vrijgegeven. Dit heeft geen consequenties voor de aanleg van de aansluitingen, maar op deze manier kan er op geen enkele wijze verstrengeling van belangen ontstaan.

Alle aanvragen en werkzaamheden met betrekking tot de gecombineerde aansluitingen kunnen vanaf vandaag via een aanvraagformulier aan het Centraal Meldpunt worden doorgegeven. Het Centraal Meldpunt zorgt er altijd voor dat de deelnemende bedrijven worden geïnformeerd. De betrokken instanties hebben inmiddels de aanvraagformulieren ontvangen. Particulieren kunnen het aanvraagformulier aanvragen bij de deelnemende bedrijven (KPN, NUON, ENECO, Casema, Multikabel, Trilink, RWE gas Haarlemmermeer, VW Netwerkbouw, CAI Westerland, PWN en UPC) of het Centraal Meldpunt (fax: 023-2413614, e-mail: centraalmeldpuntnh@pwn.nl). Binnenkort kunnen de aanvragen ook via de digitale weg worden verstuurd.