Gemeente Amersfoort

Actie 'Maak van vuurwerk geen afknapper!' feestelijk afgesloten: 4.500 kerstbomen en 19.000 stuks vuurwerk ingezameld

datum: 12 januari 2004

De kerstboom- en vuurwerkactie van de gemeente Amersfoort is succesvol verlopen. Tijdens een afsluitend evenement op zaterdag 10 januari jl. maakte wethouder G. Eerdmans de resultaten van de kerstboom- en vuurwerkinzameling bekend. Bijna 4.500 kerstbomen en 19.000 stuks vuurwerk (200 kilo). Dat was de opbrengst van de actie die de gemeente Amersfoort in samenwerking met politie, Eemfors en ROVA gevoerd heeft.

Met als motto 'Maak van vuurwerk geen afknapper!' werkten inwoners van Amersfoort mee om de stad na de jaarwisseling weer snel schoon en veilig te krijgen. De resultaten van de actie zijn qua opbrengst vergelijkbaar met vorig jaar. Zo'n 150 kinderen, al dan niet in gezelschap van hun ouders, kwamen op zaterdagmorgen 10 januari naar de bedrijfskantine van ROVA voor de verloting, die verbonden was aan de kerstboom- en vuurwerkinzameling. Onder het toeziend oog van presentator en 'notaris' Mr. H.V.L. van Schoonhoudt werd de trekking verricht. Speciale aandacht ging uit naar Irene en Rick den Ouden; broer en zus brachten samen maar liefst 209 kerstbomen naar het inzamelpunt. De leden van percussiegroep Thiosane uit Zwolle zorgden tijdens de verloting met hun spetterende ritmes voor muzikaal vuurwerk.

De aanwezigheidsprijs ging naar de zesjarige Djaro Taribula, hij werd de trotse winnaar van een step. Tijdens de feestelijke afsluiting konden ook veel andere prijzen worden uitgedeeld. Maar niet alle prijzen. Zo is de hoofdprijs nog niet afgehaald! De bezitter van lotnummer 3351 heeft deze prijs gewonnen: een splinternieuwe fiets. In de stadsberichten van woensdag 14 januari in 'De Stad Amersfoort' staat een overzicht van de overige lotnummers waarop prijzen zijn gevallen. De prijzen kunnen elke werkdag tussen 14.00 en 16.30 uur worden opgehaald bij de balie van de Servicetelefoon, Hellestraat 24.

Bijlage: lijst met winnende nummers.