Provincie Friesland



PERSBERICHT

Nummer: 007
Datum: 13 januari 2004

drie keer subsidie binnen Tijdelijke Stimuleringsregeling vrijwilligerswerk

De provincie fryslÂn heeft weer subsidie toegekend binnen de tijdelijke stimuleringsregeling vrijwilligers. van de e 180.000,- die beschikbaar was voor producten die het vrijwilligerswerk ondersteunen, is e 80.410,- toegekend. met de tsv-regeling wil de provincie het vrijwilligerswerk in fryslÂn stimuleren. in totaal zit er e 135.000,- in de tsv-pot.

Het geld uit de TSV is bedoeld voor organisaties die met vrijwilligers werken. De financiering van de gehele regeling komt voor 50% van het Rijk (VWS) en voor 50% uit provinciale middelen. Het is onderverdeeld in een projectenpot en een productenpot. Om in aanmerking te komen voor geld uit de TSV-productenpot kunnen vrijwilligersorganisaties een plan indienen voor activiteiten ter ondersteuning van andere organisaties of van vrijwilligerswerk in het algemeen.

De organisaties aan wie subsidie is toegekend, zijn: Sport Fryslân: E 8.910,- voor een pilot die gericht is op leerlingen van het voortgezet onderwijs met als doel om meer jongeren vrijwilligerswerk te laten doen in de sport Gezamenlijke vrijwilligersorganisaties: E 60.000,- voor het opzetten van een internetsite waarop vacatures voor vrijwilligerswerk op staan met als doel om de deelname van Friese burgers te vergroten. Emancipatiebureau EQUA: E 11.500,- voor een instrument in spelvorm ter ondersteuning van een vernieuwingsproces, een toekomstgericht vrijwilligersbeleid en het werven van nieuwe vrijwilligers bij de Friese vrouwenorganisaties.

Uit de eerste ronde voor de projectenpot van de TSV heeft GS ook nog een project goedgekeurd. De reden dat dat nu pas gebeurde, is dat de adviescommissie die voor de beoordeling van projecten en producten in het leven is geroepen, eerst meer informatie wilde. Het gaat om: Cerebraal Fryslân, E 1917,- voor een cursus die de deskundigheid van de eigen vrijwilligers vergroot.

Meer informatie over de TSV-regeling staat op www.fryslan.nl/vrijwilligerswerk

---- --