Politie Drenthe

dinsdagmiddag 13-01-04

Assen 13-01-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Ongeval
EMMEN - Vanmorgen omstreeks 07.50 uur, reed een 28-jarige vrouw uit Emmen met haar auto vanaf de Rondweg in de richting van Emmerschans. Op de kruising met de Schanswal sloeg zij linksaf en op dat moment kwam een fietser vanaf de Emmerhoutstraat de kruising oprijden. Om een aanrijding met die fietser te voorkomen week zij scherp uit naar links waardoor zij tegen een lantaarnpaal botste. De fietser reed hierna door. De politie vraagt getuigen van het ongeval zich te melden bij de politie, telefoon 0900 - 8844. Onder meer is een andere fietser getuige geweest van het ongeval.

Weg tijdelijk afgesloten
GIETEN - Vanmorgen is tijdelijk (09.00 - 12.30 uur) de N34 tussen de rotonde bij Gieten en de afslag bij Zuidlaren afgesloten geweest voor het verkeer in beide richtingen. Het wegdek was besmeurd met een soort tuinaarde die in combinatie met de regen voor een glad wegdek zorgde. Hierdoor ontstonden gevaarlijke situaties voor bestuurders. De brandweer heeft het wegdek schoon gespoten. De bestuurder van de vrachtauto is achterhaald en is verhoord door de politie. Geen nadere gegevens van de bestuurder bekend. De rekening van de gemaakte kosten zal aan het transportbedrijf worden gepresenteerd.

Diefstal steiger
ASSEN - Vanmorgen deed een 35-jarige man uit Nijverdal namens zijn bedrijf uit Enschede aangifte van diefstal van een rolsteiger. Deze aluminium steiger, met een waarde van ruim 4000 euro, is vermoedelijk maandagavond weggenomen bij een gebouw aan de Overcingellaan waar op dit moment werkzaamheden plaatsvinden.

Eenzijdig ongeval met letsel
EMMEN - Vanmiddag vond een eenzijdig ongeval plaats op de Rondweg. Een 27-jarige man uit Gieten raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en botste tegen een boom in de middenberm waarna hij bekneld raakte. Medewerkers van brandweer en ambulance hebben de man uit zijn benarde positie bevrijd, daarbij geassisteerd door het Mobiel Medisch Team (MMT) uit Groningen. De man werd zwaar gewond per heli overgebracht naar het AZG.

Bert Peters verzorgt vandaag de persvoorlichting tot 17.0 uur, 06 - 53 23 80 59. Daarna verzorgt Roel Hallink de persvoorlichting, tel. 06 - 51 52 81 56.