Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 13/01

Tilburg, 13 januari 2004.

Agenten pakken man op voor huiselijk geweld

TILBURG - Aan de Borculolaan hebben agenten gisteravond rond kwart voor zeven een 48-jarige man uit Oirschot aangehouden. De man, die onder invloed van drank was, heeft zijn 63-jarige Tilburgse vriendin in haar woning mishandeld en met de dood bedreigd. De gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden, gehoord en later met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld.

Jonge inbrekertjes op heterdaad betrapt

TILBURG - Aan de Piet Retiefstraat hebben agenten gisteravond rond de klok van tien voor halftwaalf drie inbrekertjes aangehouden. Het gaat om twee Tilburgse jongens van 16 en 17 en een Tilburgs meisje van 15 jaar oud. Gisteravond rond tien over elf kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een bouwkeet. De gewaarschuwde agenten, die zeer snel ter plaatse waren, konden het drietal in de bouwkeet aanhouden. Zij hadden een luik van de bouwkeet verbogen en daarna een ruit vernield. Het drietal is ingesloten.

Agenten pakken inbreker op

TILBURG - Aan de Tuinstraat hebben agenten vannacht om halfdrie een 33-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij werd door de eigenaar van een bedrijf op heterdaad betrapt toen hij via het dak en een lichtkoepel in dit bedrijf wilde inbreken. De gewaarschuwde agenten hebben de man, een zogenaamde veelpleger, aangehouden. In de fouillering van de man troffen de agenten goederen aan van twee andere bedrijven uit de buurt. De man is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Tweede dag verlichtingscontrole
levert 74 bekeuringen op

TILBURG - Vandaag heeft de politie in district Tilburg 74 fietsers bekeurd die de verlichting niet in orde hadden. De bekeuringen vielen in: Oisterwijk (9), Tilburg West (9), Binnenstad (11), Leijdal (45). Zoals we gisteren bekend maakten duurt deze verlichtingscontrole ook nu weer twee weken. De controles worden in de hele politieregio Midden en West Brabant gehouden.

Tilburg Noord pakt inbreker op

TILBURG - Met de aanhouding van een 30-jarige man uit Tilburg hoopt de politie van Tilburg Noord het veiligheidsgevoel van de burgers in met name de De Nobelstraat weer teruggebracht te hebben. Deze maand werd er in deze straat al vijf keer in flatwoningen ingebroken. Het politieteam Tilburg Noord heeft in verband met deze range aan inbraken in de omgeving gesurveilleerd en gepost en vanmiddag leidde dit tot de aanhouding van de man. De politie heeft de man in verzekering gesteld en er wordt een uitgebreid onderzoek ingesteld. De politie sluit niet uit dat de aangehouden verdachte voor meerdere woninginbraken in noord verantwoordelijk is.

Bron: Carel Bouman