Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

dinsdag, 13 januari 2004

Zwijgende verdachte inbraak blijkt 40 jarige Bredanaar

BREDA- De verdachte die gisteren werd aangehouden op verdenking van een inbraak in de Vogelschoot in Breda blijkt een 40 jarige Bredanaar te zijn. De man bekent betrokkenheid bij de inbraak. De politie probeert achter de tweede verdachte te komen die wist te vluchten. De Bredanaar zit nog in verzekering.

Hennepkwekerijen verdwijnen als sneeuw voor de zon

BREDA- De politie van het team Zuid/oost trok vanmorgen met enkele manschappen en ruimploegen naar de Vlielandstraat en Texelstraat om in een viertal woningen hennepkwekerijen te ruimen. De vooraankondigingen in wijk- en buurtkranten dat de politie er steeds meer achter kwam dat er flink zou worden gekweekt in de wijk deed kennelijk potentiele slachtoffer besluiten dan maar zelf aan de slag te gaan. Vrijwel in alle woningen werden restanten aangetroffen van eerdere kwekerijen. De politie had vooral op de gevaren gewezen van deze illegale praktijken, omdat eerder in de wijk al twee brandjes waren uitgebroken in huizen waar hennep werd gekweekt. Sporen van aftappen om de meter werden ook aangetroffen. Essent stelt een onderzoek in.

Politie ruimt hennepkwekerij met ruim 6000 planten

BREDA- De politie van het team Zuid/oost heeft vanmiddag in de Goeseelstraat in Breda in een loods een hennepkwekerij ontdekt met ruim 6000 planten. De politie kwam de zaak op het spoor naar aanleiding van informatie en onderzoek.

Ruim 5800 planten waren zogenaamde stekken bestemd voor de verkoop. De politie heeft de totale kwekerij ontmanteld. De huurder van de loods, een 43 jarige Bredanaar, is aangehouden. De man zegt de loods onderverhuurd te hebben, maar dat wordt door de politie nader onderzocht. Ook Essent de stroomleverancier ontdekte dat de stroomvoorziening om de meter was afgetapt.

Auto over de kop

BREDA- Een 41 jarige vrouw uit Zevenbergen is vanmorgen rond 12.00 uur met haar auto op de kruising van de Backer en Ruebweg en de Lunetstraat over de kop gegaan. De vrouw werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, maar bleek gelukkig niets te mankeren. Volgens de bestuurster trapte ze vermoedelijk op het gaspedaal in plaats van op de rem en kwam in de berm te recht. De auto waarin ze reed was een automaat. Het gevolg was dat de auto over de kop sloeg en op de rijbaan van het tegemoetkomend verkeer tot stilstand kwam. De vrouw droeg gelukkig haar autogordel. De auto is totaal vernield.

Zwervers zoeken onderdak in verzorgingstehuis

BREDA- De politie heeft vanmorgen twee Bredase zwervers van 21 en 39 jaar aangehouden, omdat ze zich na inbraak hadden ingesloten in het oude verzorgingstehuis aan de Meerten Verhoffstraat. Er was een ruit van een toegangsdeur kapot gemaakt om binnen te komen. Beiden zijn aangehouden terzake huisvredebreuk. Na verhoor ze met een Au-dagvaarding heengezonden.

Politie bekeurt hard rijdende automobilisten

BREDA- De politie heeft vanmorgen op de Academiesingel in Breda een radarcontrole gehouden. Van de 2300 gecontroleerde autos reden er 180 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg maar liefst 93 km per uur.

Politie houdt fiets verlichtingscontrole

BREDA- De politie van het team Vlaanderenstraat heeft gisteravond aan de Mijkenbroek een fiets verlichtingscontrole gehouden. Er werden 16 bekeuringen uitgedeeld voor het niet voeren van de juiste verlichting. Een 20 jarige Bredanaar werd zo boos, dat hij de politie uitmaakte voor teringlijders. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Politie zoekt eigenaar wandelwagen

ETTEN-LEUR- Op het politiebureau in Etten-leur staat sinds gisteren een wandelwagen kleur: groen bruin, merk: Quinny. De wandelwagen werd op de Markt gevonden, maar de politie heeft tot nu toe nog geen eigenaar. De wandelwagen is op het bureau Etten-Leur af te halen.

Politie houdt verdachten aan voor beroving

ETTEN-LEUR- De politie van het team Etten-Leur heeft vanmorgen in de vroege ochtend twee mannen van 19 jaar uit die plaats aangehouden, die verdacht worden van meerdere berovingen in Etten-leur. De berovingen vonden vooral de laatste tijd plaats en zouden gepleegd zijn tegenover minderjarigen, die geld of persoonlijke bezittingen moesten afgegeven. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit en het onderzoek is nog in volle gang. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Aanhoudingen na vuurwerkongeval Willemstad

WILLEMSTAD- De politie van het team Moerdijk heeft gisteren twee mannen van 22 jaar uit Fijnaart en Willemstad aangehouden, die worden verdacht van betrokkenheid bij het vuurwerkongeval dat in de nacht van oud op nieuw in Willemstad in het Arie de Witpark gebeurde. Daarbij raakte een 10 jarige jongen uit Willemstad zwaar gewond door ontploffend vuurwerk dat in een stapel vreugdevuur was gegooid. Een 11 jarige jongen die ook bij het vuurwerk stond te kijken raakte even buiten bewustzijn door de knal. Beide verdachten zij in verzekering gesteld. De politie sluit niet uit, dat er meer aanhoudingen zullen volgen.

Onbekenden spannen prikkeldraad over brug

ZEVENBERGEN- Een inwoner uit Zevenbergen is gisteravond rond 22.00 uur tijdens het uitlaten van zijn hond gevallen en raakte met zijn viervoeter verstrikt in prikkeldraad die over het bruggetje aan de Waterwilg door onbekenden was gespannen. Van de daders ontbreekt tot nu toe ieder spoor. De politie heeft het prikkeldraad verwijderd. Man en hond kwamen gelukkig met de schrik vrij.

Bron: R. van Kuik