Verstandelijk gehandicapte jongen vermist

Eindhoven 13-01-2004 - Sinds dinsdagochtend 9.00 uur wordt de 14-jarige Martien van den Bergh uit s Hertogenbosch vermist.

De jongen is vanmorgen met speciaal taxivervoer naar zijn school aan de Toledolaan in Eindhoven gebracht. Na een onenigheid is hij rond 9.00 uur boos weggelopen in onbekende richting. Tot nu toe ontbreekt elk spoor van hem. Vanmiddag is de jongen ook niet verschenen bij de taxi die hem na school naar huis zou brengen. De politie is dinsdagmiddag met 15 personen en speurhonden een zoekactie gestart in de omgeving van de wijken Blixembosch, Achtse Barrier en Ekkersrijt. Ook het vliegtuig van Politie Brabant Zuid-Oost is inmiddels ingezet.

De jongen is ongeveer 1.68 lang en heeft zwart kort haar. Hij droeg vanochtend een grijs driekwart lang ski-jack en een donkerkleurige spijkerbroek. Toen hij wegliep had hij een grijs-blauwe rugzak bij zich. De jongen is zwaar verstandelijk gehandicapt en kan niet praten. Verder heeft hij geen besef van tijd en richting. De politie is op zoek naar getuigen die de gehandicapte jongen vandaag hebben gezien of iets meer kunnen vertellen over zijn verblijfplaats. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844