Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (13/01)

Bergen op Zoom, dinsdag 13 januari 2004

Sportief gedronken?

STEENBERGEN: De politie heeft een tweetal sportieve inwoners van Steenbergen maandagnacht aangehouden voor het rijden onder invloed. Beide inwoners bestuurde een personenauto en werden door de politie op de Moerstraatseweg staande gehouden. Bij nadere controle bleek het tweetal na een sportieve activiteit een aantal biertjes te hebben genuttigd. Met een rijverbod een een proces-verbaal op zak kon het tweetal weer huiswaarts keren.

Man zwaargewond bij bedrijfsongeval

ROOSENDAAL: Een 58-jarige inwoner van Tholen is dinsdagochtend gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. De man, werkzaam bij een aannemersbedrijf, werd tijdens zijn werkzaamheden geraakt door een ijzeren/stalen buis. Op het moment van het ongeluk was het slachtoffer de oude waterleidingbuizen aan het vervangen op de hoek Passenberg/Willem Dreesweg. Door nog onbekende oorzaak is een stapel oude buizen gaan schuiven en kon het slachtoffer niet direct wegkomen. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis met vermoedelijk letsel aan de nekwervels. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Politie houdt inbreker aan op heterdaad

ROOSENDAAL: De politie heeft maandagnacht een 34-jarige inbreker zonder vaste woon- of verblijfplaats op heterdaad aangehouden in een café aan de Molenstraat. De politie kreeg omstreeks 04.00 uur de melding dat er zou worden ingebroken in de horecagelegenheid. Bij aankomst bleek het cilinderslot van de voordeur te zijn afgebroken volgens de zogenaamd bulgaarse methode.
Toen de politie een nader onderzoek instelde bleek de verdachte nog binnen te zitten, waarna hij direct kon worden aangehouden en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Bromfietser gewond na aanrijding

ROOSENDAAL: Een 16-jarige inwoonster uit Nispen is maandag bij een aanrijding gewond geraakt aan haar been. Het meisje reed op haar bromfiets over de Laan van België toen zij ter hoogte van de uitgang van de daar aanwezige parkeergarage geschept werd door een personenauto. De bestuurster van de auto, een 32-jarige inwoonster uit Nieuw-Vossemeer, verleende geen voorrang aan de bromfietser op het fietspad. De 16-jarige kwam ten val en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Woninginbraak

ROOSENDAAL: In een woning aan de Wouwseweg is zondagnacht ingebroken. De daders konden de woning binnenkomen door een klepraampje te forceren. De gehele benedenverdieping is doorzocht terwijl de bewoners boven lagen te slapen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in. Op dit moment worden diverse goederen waaronder geld en een digitale camera vermist.

Politie houdt verkeerscontrole

ROOSENDAAL: De politie heeft dinsdagochtend tussen 07.00 en 08.30 uur een verlichtingscontrole gehouden op de Gastelseweg. Het niet voeren van verlichting is zeer gevaarlijk en kan tot ernstige verkeersongevallen leiden. Door het houden van verlichtingscontroles probeert de politie bij te dragen aan het verbeteren van de verkeersveiligheid. Tijdens deze controle zijn in totaal 36 fietsers en 1 bromfiets bekeurd voor het niet voeren van verlichting. De politie zal hier ook in de toekomst aandacht aan blijven besteden.

Boetes geïnd tijdens politiecontrole

ST WILLEBRORD: Politiesurveillanten controleerde dinsdag een personenauto die bestuurd werd door een inwoner uit Leiden. Bij nader onderzoek bleek dat de man nog een vijftal boetes had openstaan voor het totale bedrag van Euro 519.
Nadat hij zijn schuld had ingelost kon hij zijn weg vervolgen.

Bron: Nicolette Bovenhorst