Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (13/1)

Oosterhout, dinsdag 13 januari 2004

Politie arresteert man aan op verdenking van ontucht|
SLEEUWIJK: Dinsdag 13 januari hield de politie een 58-jarige man uit Sleeuwijk aan op verdenking van ontucht. De aanhouding volgde na een aangifte namens een minderjarig meisje. Het meisje is tegen haar wil gezoend en betast. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Overvaller snel door agenten in de kraag gegrepen
OOSTERHOUT: Een winkelbedrijf in de Arendstraat werd op dinsdagochtend slachtoffer van een gewapende overval. De dader, gewapend met een vuurwapen, kwam rond 09.50 uur de winkel binnen. Nadat hij enkele artikelen had afgerekend bedreigde hij de caissière met het vuurwapen. Ze werd gedwongen om geld uit de kassa af te geven. De dader ging er vervolgens te voet vandoor. De inmiddels gewaarschuwde politie was op de hoogte van de vluchtrichting en ging op zoek naar de dader. Circa 11 minuten later zagen twee agenten een man lopen die voldeed aan het signalement van de dader. De man zette het op een lopen en werd daarbij achtervolgd door de beide agenten. In de Ridderstraat kwam de man ten val waarna de agenten hem inrekenden. De verdachte was op het dat moment van de aanhouding nog in het bezit van het vuurwapen en de buit. Het gaat om een 28-jarige inwoner uit Oosterhout. De man is in verzekering gesteld. De recherche onderzoekt of de man mogelijk ook betrokken is geweest bij andere overvallen.

Politie houdt man twee keer aan na mishandeling
RAAMSDONKSVEER: Op maandag 12 januari omstreeks 16.55 uur hield de politie in de Breetweerlaan een 45-jarige inwoner van Raamsdonksveer aan op verdenking van mishandeling. De man had een 43-jarige vrouwelijke plaatsgenoot geslagen. Nadat de man door de politie was gehoord en weer in vrijheid was gesteld, zocht hij de vrouw weer op. Vervolgens werd de man voor een tweede keer aangehouden omdat de politie hem vorderde om weg te gaan. De man weigerde dit. Na een kleine schermutseling werd de man meegenomen en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Stalker opgepakt
RAAMSDONKSVEER: De politie hield dinsdag 13 januari rond 06.00 uur een 34-jarige inwoner van Raamsdonksveer aan op verdenking van stalking. De man wordt verdacht van het stelselmatig lastig vallen van zijn ex.

Politie vangt katvanger
HANK: Op maandag 12 januari 2004 controleerde de politie de bestuurder van een personenauto op de Rijksweg A27. De bestuurder gaf in eerste instantie en valse naam op. Na onderzoek bleek dat de 38-jarige inwoner van Leersum geen rijbewijs had. Daarvoor kreeg hij een bekeuring. De politie nam de auto in beslag op verzoek van de douane. De bestuurder fungeerde als zogenaamde katvanger. Een katvanger is iemand die tegen betaling kentekens van autos op zijn eigen naam zet. De daadwerkelijke eigenaar blijft op die manier buiten schot op het moment dat er strafbare feiten met de auto worden begaan.

Radardetector in beslag genomen
RAAMSDONKSVEER: De politie nam op maandag 12 januari een radardetector in beslag. De radardetector zat achter de voorruit van een 59-jarige automobilist uit Raamsdonksveer. De man reed op dat moment over de Wilhelminalaan. Het bezit van radarverklikkers is sinds 1 januari verboden.

Politie controleert snelheid
MADE: Op maandag 12 januari hield de politie een snelheidscontrole op de Zuideindsestraat in Made. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/u.
Tijdstip controle : van 10.10 uur tot 16.10 uur
Aantal passanten : 2.159
Aantal overtreders : 69
Hoogste snelheid : 72 km/u
Bijzonderheid : 2 bromfietsen met respectievelijk 58 en
62 km/u.

Bron: Jeroen Steenmeijer