Ingezonden persbericht


FITSUPPORTSYSTEM WINNAAR ARBO INNOVATION AWARD 2004


Het FitSupportSystem van het RSI-Centrum, een unieke combinatie van software, vragenlijsten en gezondheidsmeters, is op de eerste tentoonstellingsdag van de vakbeurs ARBO 2004 uitgeroepen tot winnaar van de ARBO Innovation Award. Deze award, die voor de eerste maal werd uitgereikt, is een onderscheiding voor opvallende innovatieve producten, diensten of concepten voor de arbo-branche. Alle genomineerde producten zijn nog tot en met 15 januari te zien tijdens ARBO 2004 in Amsterdam RAI.

Het FitSupportSystem geeft medewerkers van bedrijven inzicht in hun gezondheid en hoe ze die kunnen verbeteren. Het maakt onder andere gebruik van een geavanceerde Omron-stappenteller. Deze bewegingsmeter met computerverbinding geeft inzicht in de mate van beweging en in het calorieverbruik. Het handzame apparaatje houdt nauwkeurig bij hoeveel men beweegt. Ook andere fysieke meters kunnen op het systeem worden aangesloten, zoals een bloeddruk- en een hartslagmeter.

Praktische toepasbaarheid
De jury koos voor het FitSupportSystem vanwege het innovatieve karakter van het product. Een citaat uit het juryrapport: De mogelijkheid om meerdere instrumenten (de fitmeters ) in combinatie toe te passen en de resultaten hiervan zowel interactief als intra-actief te verwerken, biedt de mogelijkheid dit systeem individueel te optimaliseren voor elke werkplek. Dat dit een grote praktische toepasbaarheid tot gevolg heeft, behoeft geen betoog. De jury verwacht bovendien dat het actief gebruik van het product sterk gestimuleerd zal worden door de mogelijkheid een element van sportieve competitie in te brengen, wat het product aansprekend maakt voor een groot publiek. Daardoor zal het FitSupportSystem naar het oordeel van de jury een belangrijke bijdrage leveren aan de oplossing van een scala aan problemen van het bewegings-apparaat en de verantwoordelijkheid hiervoor in het productieproces integreren. Door dit laatste punt past het FitSupportSystem ook uitstekend binnen de huidige trend om arbozorg terug te leiden naar de bron van waargenomen problemen.

Genomineerden
Naast het FitSupportSystem van het RSI-Centrum waren de volgende producten genomineerd voor de prijs:

· Pen Clic Mouse van 3d tradelink B.V.
· Grammer Office Manul 6 MFA CATBACK van Office Design Nederland B.V.
· Pulsar Model 20 Dosebadge Noise Dosemeter van elQuip B.V.
· REact van Mibra Kantoormeubelen B.V.

Opmerkelijke producten
De organisator van de ARBO Innovation Award, Amsterdam RAI, wil met de uitreiking de aandacht vestigen op opmerkelijke producten die tijdens ARBO tentoongesteld worden. Bovendien hoopt zij de branche te stimuleren om nieuwe concepten te ontwikkelen die inspelen op de snelle ontwikkeling van de arbo-markt.

Een deskundige, onafhankelijke vakjury beoordeelde in totaal dertig ingezonden producten. Fabrikanten, leveranciers en importeurs konden innovaties aanmelden die na 16 januari 2003, dus na de vorige editie van ARBO, op de Nederlandse markt zijn verschenen.

Krachtenbundeling
ARBO wordt ook dit jaar weer tegelijkertijd gehouden met de vakbeurs Personeel en Organisatie. Omdat arbo- en P&O-specialisten in steeds meer bedrijven werken aan een geïntegreerd arbobeleid heeft Amsterdam RAI opnieuw gekozen voor een krachtenbundeling van beide evenementen.

Amsterdam, 13 januari 2004

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht