Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


13 januari 2004

Terborg - Drankrijder

Een 62 jarige automobilist blies maandag rond 18.10 uur 1,4 prom. De man was betrokken bij een aanrijding op het Marktplein en rook naar alcoholhoudende drank. Het rijbewijs is ingevorderd en proces verbaal wordt opgemaakt.


Doetinchem - Diefstal auto

Maandag werd tussen 09.15 en 12.15 uur een groene Volkswagen bestel met kenteken VJ-VZ-08 weggenomen vanaf de Varkensweide. Het Een 56 jarige Doetinchemmer heeft aangifte gedaan.


Ruurlo - Diefstal uit woning

In een woning aan de Verlengde Kroezelaan is maandagavond ingebroken. Er werd een raam opengebroken. Vermist worden onder andere juwelen, een videocamera, vrijwaringsbewijzen en een kentekenbewijs.


Zelhem - Auto bekrast

Op het Stationsplein is maandag tussen 18.45 en 19.30 uur een personenauto van een 40 jarige inwoner uit Hengelo (G) bekrast. De politie wil graag weten of iemand iets gezien heeft en vraagt getuigen contact op te nemen op telefoonnummer 0900 8844.


Neede -Jongen krijgt klap

Zondagavond liep rond 22.00 uur een 14 jarige jongen op de Koolmeesstraat. Hij kreeg van een voorbijrijdende fietser, zonder aanleiding, een klap in zijn gezicht. De fietser droeg een licht petje en een zwarte jas met witte strepen.


Winterswijk - Brand in woning

Maandagmiddag rond 15.25 uur is in een woning aan de Spreeuwstraat brand ontstaan. De 21 jarige bewoonster had een pan met olie op het vuur laten staan en was in slaap gevallen. De olie vatte vlam en de brandweer werd gewaarschuwd. De brandweer had de brand snel onder controle. De schade is niet bekend.


Winterswijk - Fietsen in voetgangersgebied

Agenten hebben maandag gecontroleerd in het centrum. Tien fietsers kregen een bon voor het fietsen in voetgangersgebied.


Neede - Fietser gewond

Een 45 jarige inwoner uit Neede fietste met zijn ligfiets over de GL Rutgersweg. Op een gegeven moment kwam hij in de berm terecht waardoor hij viel. Hij werd met een beenbreuk overgebracht naar het ziekenhuis.


Groenlo - Keukenbrand

In een woning aan de Beltrumsestraat is maandag rond 09.45 de vlam in de pan gevlogen. De 68 jarige bewoonster had een pan vlees opgezet. De pan had vlam gevat en de wasemkap begon te roken. De brandweer heeft de brand geblust. De rook/roetschade is aanzienlijkt.


Ruurlo - verlichtingscontrole

Bij controle maandagmorgen werden op de Barchemseweg drie scholieren bekeurd.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --